• DOLAR 32.872
  • EURO 35.191
  • ALTIN 2429.25
  • ...
El Halil'de bir çocuk katledildi, siyonist Ben Gvir Şeyh Cerrah'a baskın düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, El Halil'in kuzeydoğusundaki Sa'ir kasabası yakınlarında işgal kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu 14 yaşındaki Mecid Şahir Aramin adlı çocuğun şehit olduğunu aktardı.

Öte yanan işgal kuvvetlerinin El Halil'in kuzeyindeki Beyt Aynun kavşağında Filistinli bir genci vurarak yaraladığı bildirildi.

Siyonist Ordu Radyosu, gencin Beyt Aynun kavşağında bir grup askeri bıçaklamaya çalıştığını iddia ederek, askerleri yaralamadan önce vurulduğunu söyledi.

Öte yandan SİYONİST işgal rejimi bakanı Itamar Ben Gvir ve onlarca işgalci yerleşimci, işgal altındaki Kudüs'teki Şeyh Cerrah Mahallesi'ne baskın düzenledi. İşgal kuvvetleri de mahalleye giden girişleri kapattı.

Mahalle sakinleri, mahalleye baskın düzenleyen yerleşimcilerin gece geç saatlere kadar yüksek sesle şarkılar söyleyerek mahalleliyi kasten kışkırttığını bildirdi.
Mahalle komitesi, işgal polisinin, kutlama yapmak için mahalledeki açık araziyi ele geçirdiğini, dün sabahtan itibaren Şeyh Cerrah mahallesini tamamen kapattığını ve sokaklarda hareketi engellediğini belirtti.

Aşırılık yanlısı Ben Gvir, Filistinlilerin üzerindeki baskıyı artırarak ve halkını yerinden etmek amacıyla Kudüs'ü Yahudileştirme politikasına öncülük ediyor.  Ben Gvir, bu kapsamda işgal altındaki topraklarda bulunan yüz binlerce siyonist yerleşimcinin silahlanmasının ve güçlendirilmesinin önünü açtı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir