• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
İşgalci arabuluculara iki öneri sundu: Saldırılar duracak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanala göre iki teklif birbirinden pek farklı değil ve her biri anlaşmanın işgal rejiminin  şartlarına bağlı olduğunu gösteriyor. Kanal, müzakereler hakkında bilgi sahibi olan isimsiz kaynakların, önceki müzakere turlarında olduğu gibi işgal rejiminin  artık geçici bir ateşkes uygulamayı düşündüğünü söylediğini aktardı.

Aynı kaynaklara göre, Hamas Gazze Şeridi'nde daha fazla sayıda siyonist tutukluyu serbest bırakmayı teklif ederse , ateşkesin devam edeceği gün sayısı ve anlaşma çerçevesinde serbest bırakılacak  Filistinli esirlerin  sayısı artacak. Pazar günü işgal rejimi, Gazze müzakerelerinin önümüzdeki günlerde yeniden başlayacağını resmen duyururken, Başbakan Binyamin Netanyahu dün akşam yayınladığı bir bildiriyle işgal rejiminin   niyetini netleştirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "Başbakan Netanyahu, kaçırılanların serbest bırakılması için müzakere ekibine defalarca geniş yetki verirken, (Yahya) Sinwar savaşın sona ermesini, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (işgalin) Gazze Şeridi'nden çekilmesini talep etmeye devam ediyor. 7 Ekim'deki vahşeti tekrarlayabilmesi için Hamas'ın olduğu gibi kalması, Başbakan Netanyahu'nun  reddettiği  bir şey. Müzakere ekibinden gelen brifingler yalnızca Hamas'ı güçlendirmeye hizmet ediyor.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir