• DOLAR 32.57
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2434.38
  • ...
Malatyalı ve Anamurlu gençler tarih ve kültür gezisinde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" kapsamında Malatya Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Anamur’u gezerek tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıma fırsatı buldu. Özellikle bölgede yetişen, muz, çilek ve avokado gibi tropikal meyveleri tanıtıldı. Avokado bahçelerini, muz seralarını gezildi. Belki de ömründe hiç deniz görmemiş öğrencileri denizle tanışma fırsatı buldu.

Gezi boyunca öğrencilere, Anamur İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatör İbrahim Sağır, ÖNDER Anamur Temsilcisi Abdullah Uysal ve din görevlileri mihmandarlık yaptı.

Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programda misafir öğrenciler Anamur’daki tarihi ve kültürel mekânlar ile kurum ve kuruluşları ziyaret ettiler.

Etkinliğe dair açıklamalarda bulunan Anamur İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İbrahim Sağır, Gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi hatırlatmak, birlik ve beraberlik ruhumuzu pekiştirmek, genç neslimiz için en güzel rol modelin Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi vessellem) ve onun sadık dostları büyük şahsiyetlerin olduğunu anlatabilmek, kendilerine moral ve motivasyon kazandırmak ayrıca onlara olan vefamızı da göstermek maksadıyla bu tür faaliyetler yapıyoruz. 5 gün boyunca Malatya / Yeşilyurt Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini misafir ediyoruz. Programa Kıbrıs Camimizde Sabah namazı buluşmalarıyla başladık. Gençlerimize Anamur´un tarihi ve turistik yerlerini, Özellikle yöremizde yetişen, muz, çilek avokado, ejder gibi meyveleri tanıttık, avokado, … Bahçelerini muz seralarını gezdirdik." dedi.

Daha sonra Anamur Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Misafir gençlere kalede piknik programı tertip etti.

Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa İsmet Keskin ise, "Öğrencilerimiz için çok yararlı olacağını düşündüğümüz bir proje, başta Din Öğretimi Genel Müdürümüz ve Müftülük yetkilileri olmak üzere Projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir