• DOLAR 32.594
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2434.164
  • ...
Anamur’da 4-6 Yaş Cennet Kuşları ve aileleri yıl sonu heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçede bulunan bir düğün salonunun konferans salonunda düzenlenen program Kur’an tilavetiyle başladı. Programda günün anlam ve önemini belirten açış konuşmasında, küçük yaşta verilen eğitimin önemine dikkat çekildi, özellikle Kur’an ruhuyla, Peygamber Efendimiz ’in sünneti ile iyi bir kişilik ve gelecek oluşturmak için Kur’an Kursları açıldığı söylendi. Kurslara teveccüh ederek çocuklarını gönderen öğrenci velilerine ve programda emeği geçen öğretmen veli ve hocalara teşekkür edildi.

Programda konuşan İlçe Müftü Vekili Süleyman Aydın Kafes, "Kur'an-ı Kerim'i, dini ve milli değerleri, edebi ve birçok güzelliği öğrenen yavrularımızla bizi bir araya getiren Rabbimize hamd ediyorum. Bize bu güzel duyguları yaşatan, yavrularımıza hizmet etme bahtiyarlığını bahşeden devlet büyüklerimize, çocuklarını kurslarımıza gönderen siz kıymetli velilerimize, kıymetli öğreticilerimize ve bizi yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ediyorum. Bugün burada aldığı eğitimlerinin bir kısmını sunacak yavrularımızı şimdiden tebrik ediyorum. Ne mutlu sizlere ve bizlere ki, Peygamber efendimizin (sallallahu aleyhi vessellem) 'Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretenlerinizdir.' müjdesine nail olanlardanız.  Çocuklarımıza Allah’ı, Peygamberi, Kur’an-ı Kerim’i, İslam’ı ve güzel ahlakı öğreterek onların iyi yetişmelerine katkıda bulunan Kur’an kursu öğreticilerine ve öğrenci ailelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından; yıl içerisinde edindikleri maharetlerini sergilediler ve öğrendikleri bilgileri izleyenlere etkileyici bir gösteri sunan minik öğrencilerin başarılı performansı izleyicilerin büyük beğenisini topladı, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Minik Öğrenciler yıl boyu yapmış olduğu etkinliklerin bir kısmı slayt olarak gösterildi. Daha sonra minik öğrenciler, ilahiler, dualar, sureler ve hadisler

Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan olayları, öğrencilerin Çanakkale savaş asker kıyafetli ve Türk, Filistin bayraklı ront gösterileri ise başta anne-babaları olmak üzere katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Programın sunuculuğunu yapan Yunus Emre Cami İmam- Hatibi Kazım Doğan, "Cennet Kuşları öğrencilerimizin yılsonu etkinliğini yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu Cennet Kuşların eğitiminde emeği geçen başta ailelerine, hocalarımıza teşekkür ediyor, onların her birinin Kur’an’a, İslam’a, vatana, millete hayırlı ve faydalı bireyler olarak yetişip en güzel şekilde hizmet edeceklerine olan inancımı yineleyerek sıhhat, afiyet, huzur ve muvaffakiyetler diliyor, katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Program, protokol üyelerince yapılan karne ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Programa, İlçe Müftü Vekili Süleyman Aydın Kafes, Şehit Yüksel Alçın Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nadi Öztürk, ADRB Vaizi Fatma Güvercin, Vaiz Muhammet Yasir Çolak, Gençlik Koordinatörü İbrahim Sağır, Önder Anamur Temsilcisi Abdullah Uysal, İmam Hatip, Kur'an Kursu Öğreticisi, Minik öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetliler katıldı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir