• DOLAR 32.909
  • EURO 35.21
  • ALTIN 2450.017
  • ...
Hür Gençlik Şırnak'ta bahar etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı'nın da katılım sağlayarak bir konuşma gerçekleştirdiği programda; yemek ikramı, masa tenisi, satranç,  gibi yarışmalarda gençler kıyasıya yarıştı.

Çekişmeli geçen yarışmalardan sonra çekiliş yapılarak, gençlere çeşitli ödüller verildi.

HÜDA PAR Şırnak Gençlik Kolları Başkanı Abdulhakim Osal etkinliğe katılan gençlere teşekkür etti

"Biz birbirimizi Allah rızası için seviyoruz"

Etkinlikte konuşma yapan Serkan Ramanlı, şahsi menfaatler uğruna kardeş olmadıklarını söyleyerek, "Allah bu birlikteliğimizi bu günlerimizi daha da pekiştirsin. Bugün onlarca arkadaşlarımız burada bizi tanıyanlar gördükten sonra bu meydanda belki binlerce kardeşimizle beraber olacağız. Kardeşliğimizi hep beraber büyüteceğiz. Allah u Teâlâ bizi birbirimize kardeş kıldı. Birbirimizin üzerine mesuliyetlerimiz vardır. Bizim ihtiyacımız birbirimizi sevmemizdendir. Birbirimizi sevmeliyiz, birbirimizden haberdar olmalıyız. Bizler güzel bir davanın kardeşiyiz. Biz şahsi menfaatler uğruna kardeş olmadık. Bizim bir davamız var, davamız adalettir, davamız hürriyettir, davamız kardeşliktir, davamız mazlumlara sahip çıkmaktır. Allah u Teâla bizlere adaleti emrediyor. Güzel partiler gibi değiliz, biz şahsi menfaatlerimiz için kimseyle aynı görmedik arkadaşlık yapmıyoruz.

Biz onlardan değiliz, arkadaşlığımız birlikteliğimiz Allah rızası olduğu için kuvvetleniyoruz, büyüyoruz. Kardeşliğimizin getirdiği kuvvet ile yaptıklarımızın tesiri vardır. Birlikte olmasaydık, aramızda beraberdik bağı kalmasaydı, yaptıklarımızın tesiri olmazdı. 10 yıldan fazladır siyaset içindeyiz siyaset yapmaya çalışıyoruz. Bölgemizde ve dünyada olan biten her şeyle alakadar oluyoruz, bizi ilgilendiren bir şey yok demiyoruz. Biz her olaya karşı üzerimize düşen sorumluluğu yapıyor ve iyilikler nasihat ediyoruz. Bizi adalete götürecek her şeyi söylüyor ve yapmaya çalışıyoruz. Malumunuz bazı partiler muhalefette söylemleri şudur iktidar partisi iyilik adına ne yapsa dahi biz yine ona muhalefet olacağız diyorlar. Biz öyle değiliz iyilik yapan her kimse onu alkışlar tebrik ederiz. Elhamdülillah Şu ana kadar yolumuzdan şaşmadık. Hükümet olsun iktidar olsun muhalefet olsun hep kim millet için bir iyi karar alıyorsa biz ona destek vermişizdir. Kim kötülük yapmışsa da onun karşısında durup yapılmaması gerektiğini söylemişizdir. Bugün burada şenlik yapma isteğimiz vardı fakat Gazze'de yaşanan katliamlar için konu yapmaya uygun görmediklerini söylediler. Doğrudur karanlık günler de vardır aydınlık günler de olacaktır. Biz insanlar daima kahır içinde de olmayacağız sürekli keyif içinde de olmayacağız. Peygamber efendimiz aleyhissalatu vesselam şöyle buyuruyor " Vücudun herhangi bir azasına bir diken batsa, bir ıstırap duysa vücudun her tarafı ondan rahatsız olur." Bugün bizler Müslümanlar eğer kardeşsek, Müslümanlar eğer zulüm altındaysa bizlerde onlara dua etmeliyiz, eğer imkânımız varsa onlara yardımcı olmalıyız. Üzerimize düşen Kardeşlik budur. Dar gününde kardeşinin yanında olmadığında kardeşliğin manası da kalmıyor. Biz birbirimizi Allah rızası için seviyoruz. Kim Allah rızası için birbirini seviyorsa muzaffer olacaktır." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir