• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Silvan'da öğrenciler "Gazze" koreografisi oluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Karamusa Ortaokulu öğrencileri, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki göstermek ve Filistinlilere destek amacıyla öğretmenlerinin desteğiyle koreografi, sergi ve video klip hazırladı.

Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, Filistin bayrağında yer alan renkteki kartonlarla "Gazze" yazıp kalp şekli oluşturdu.

Video klipte ise öğretmen ve öğrencilerin, "Sokaklarda Çocuk Sesleri", "Şarkı Söyleyen Bülbüller", "Cıvıl Cıvıl Öten Kuşlar" Evlerden Gelen Yemek Kokuları", "Sokaklarda Bomba Sesleri" gibi mesajlarına yer verildi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Karamusa Ortaokulu tarafından ÇEDES değerler eğitimi kapsamında, Gazze'li kardeşleriyle dayanışma, yardımlaşma ve acılarını paylaşma adına okul öğrencileri tarafından "Gazze'ye Destek ve Gazze Bilinci" temalı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Okul Müdür Yardımcısı Ramazan Rauf Özbay ve öğretmenlerin düzenlediği etkinliğe, İlçe Müftülüğü ÇEDES Sorumlusu Abdulkadir Tekdal, Gençlik Koordinatörü Suran Baran ve Gençlik Koordinatörlüğü Yöneticisi Muhammed Boztepe katılım sağladı.

Program hakkında konuşan Okul Müdür Yardımcısı Rauf Özbay, "Dünyadaki bu zulme karşı olduğumuzu, Filistin'deki çocukların yanında olduğumuzu belirtmek ve farkındalık oluşturmak için öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle böyle güzel bir çalışmaya imza attık ve diğer tüm okullarımızın da bu konuya dikkat çekmeleri için etkinlikler yapmalarını, farkındalık oluşturmalarını temenni ediyoruz. Çocukların öldürülmediği bir dünya için herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz." diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikte öğrenciler; daima haktan ve haklıdan yana, zalime ve zulme karşı bir duruş sergilemeye, kadın, çocuk demeden savunmasız insanlara yapılan zulme, hastanelerin bile bombalanmasına asla razı gelmeyeceklerini ve toprakların gerçek sahipleri olan Filistinli kardeşlerinin sonuna kadar yanında olup, işgalci terör yapılanmasına karşı durmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Etkinlik, öğrencilerin paylaştıkları duyarlı mesajlarıyla son buldu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir