• DOLAR 32.925
  • EURO 35.252
  • ALTIN 2451.613
  • ...
Filistin Başbakanı Mustafa: Devletimizi tanıyan Avrupa ülkelerinin sayısı yakında iki katına çıkacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı Mustafa, Belçika'nın başkenti Brüksel'de İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albarez ile ortak basın toplantısında konuştu.

Mustafa, "Yakın gelecekte Filistin devletini tanıyan Avrupa ülkelerinin sayısının ikiye katlanacağından eminiz. Filistin devletini henüz tanımamış tüm ülkeleri bu girişime katılmaya ve onlarca yıldır Filistin halkına uygulanan adaletsizliği durdurmanın bir adımı olarak bir an önce karar almaya çağırıyoruz." dedi.

İspanya'nın Filistin devletini tanıma yönünde attığı adımları memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Mustafa, bu adımla "Filistin halkı için adalete olan sarsılmaz bağlılığını bir kez daha teyit ettiğini" sözlerine ekledi.

İspanya Başbakanı'nın "Filistin halkının özgürlük ve güvenlik konusunda kendi kaderini tayin etme hakkının tanındığını" vurgulayan" açıklamasını da memnuniyetle karşılayan Mustafa, "Bölgemizde barış ve istikrara özlem duyan 146 ülkenin yanı sıra İspanya'nın tanıması, bir Filistin devletinin kurulması ve desteklenmesi yönünde geri dönülemez bir yolun temelini oluşturacaktır." ifadelerini kullandı.

Mustafa, "Bölgede adaleti ve barışı tesis etmenin tek yolu budur. Ayrıca, İspanya'nın tanıması uluslararası hukuka ve Genel Kurul'da Filistin'in tam üyeliğe hak kazandığına dair çoğunluk tarafından kabul edilen karar da dahil olmak üzere tüm BM kararlarına uygundur." şeklinde konuştu.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albarez, Filistin devletinin tanınmasının "Filistin halkı için adaletin sağlanması ve israilin güvenliğinin en iyi garantisi" olduğunu vurguladı.

Albarez, "israillilerin devlet sahibi olma hakkı olduğu gibi Filistinlilerin de devlet sahibi olma hakkı var." diye ekledi. Albarez, Gazze'de acil ateşkes çağrısını yineledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir