• DOLAR 32.936
  • EURO 35.226
  • ALTIN 2440.391
  • ...
Bangladeş'te yüzbinlerce kişi Remal Kasırgası öncesi tahliye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bengal Körfezi'ndeki tropikal siklon, Pazar akşamı ile gece yarısı arasında ülkenin kıyı şeridini geçmeye hazırlanıyor.

Bangladeş Meteoroloji Dairesi Pazar günü sel, toprak kayması ve fırtına dalgası tehlikesi konusunda uyardı.

Ülkenin kıyı bölgeleri ve limanları için 10 numaralı büyük tehlike sinyali verildi. Burada balıkçı tekneleri, trol tekneleri ve deniz taşıtlarının bir sonraki duyuruya kadar barınaklarda kalmaları tavsiye edildi.

Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardımdan Sorumlu Devlet Bakanı Md Mohibur Rahman, en savunmasız 10 bölgeden en az 800 bin kişinin halihazırda barınaklara tahliye edildiğini söyledi.

Mohibur Rahman, Bangladeş donanmasının, sahil güvenliğin, polisin, gönüllü kuruluşların ve siyasi partilerin devam eden büyük tahliye çabalarını desteklediğini söyledi.

Bangladeş İç Su Taşımacılığı Otoritesi, tüm iç rotalardaki her türlü nehir gemisinin operasyonlarını askıya aldı. Chattogram Limanı yetkilileri, dış demirleme yerinde kargo boşaltımının durdurulması talimatını vererek, burada demirleyen tüm gemilerin derin denize gitmesini istedi.

Chattogram'daki Shah Amanat Uluslararası Havaalanı, uçuş operasyonunu Pazar öğleden sonra sekiz saat süreyle askıya aldı.

2007 yılında Sidr Kasırgası ülkenin güneybatı kıyı kuşağını vurarak 4 binden fazla kişinin ölümüne veya kaybolmasına neden oldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir