• DOLAR 32.897
  • EURO 35.234
  • ALTIN 2450.796
  • ...
DSÖ'den Avrupa'ya yüksek grip salgını riskine karşı uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler'in salgına hazırlıktan sorumlu direktör vekili Dr. Maria Van Kerkhove, Avrupa'nın grip tehdidiyle karşı karşıya kalmasının "kesin" olduğunu belirterek, Covid-19'un son salgın olmayacağını söyledi. 

Van Kerkhove, "Benim için grip kesin bir şey çünkü dolaşımda çok fazla var. Pek çok farklı türe bulaşmış durumda. Kuş gribimiz var ve reassortance (bir virüsün türler arasında sıçramasına izin veren genetik değişiklikler) için fırsatlar var, grip virüsü pandemisi için fırsatlar yüksek.Bu yüzden buna hazırlıklı olmak için bütün bir sistemimiz var. Sorun şu ki, başka bir koronavirüs pandemisi görecek miyiz? SARS-CoV-2'nin bir pandemiye neden olduğu düşünüldüğünde, elbette bu bir fırsat. Asıl soru şu: Bir Arbovirüs pandemisi görecek miyiz?" diye belirtti.

Doktor Van Kerkhove, artropod kaynaklı virüsler olarak da bilinen arbovirüslerin sivrisinek ve kene gibi enfekte böceklerin ısırmasıyla insanlara yayılan enfeksiyonları ifade ettiğini belirterek, "Şimdi, bunu dinleyen insanları korkutmak için söylemiyorum ama bizim için bu hazırlıklı olmamız gereken bir şey" dedi.

Doktor Van Kerkhove, "Bilinen tehditler için gerçekten hazırlıklı olmalıyız ama aynı zamanda farklı bir şey için de hazırlıklı olmalıyız, belki su kaynaklı ya da başka bir şey. Bana göre pandemiler, ne yazık ki, yaşamımız boyunca karşılaşacağımız şeylerin bir parçası. Bunun hayatımız boyunca karşılaşacağımız son salgın olacağına inanmıyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir