• DOLAR 32.991
  • EURO 35.323
  • ALTIN 2457.465
  • ...
Adana Umut Kervanı'ndan kurban bağışı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhtaç ve kimsesizlere yönelik barınma, ayni ve nakdi alanlarda yardım çalışmalarında bulunan Adana Umut Kervanı, her yıl olduğu gibi bu sene de binlerce aileye ve mazlum coğrafyalara kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.

Umut Kervanı'nın kurban vekâletleri kapsamında sürdürmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Adana Dernek Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, amaçlarının bu yıl binlerce aileye ve zulüm altında olan coğrafyalara kırmızı et dağıtmak olduğunu söyledi.

Mazlum coğrafyaların yaşadıkları zor durumlara değinen Dizlek, Kurban Bayramı vesilesiyle, bu coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine duyarsız kalınmaması çağrısında bulundu.

"Kurban fiyatlarımız en uygun şartlar göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır"

İhtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kurban hazırlıklarına başladıklarını ve çalışmalarını hızlı bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Dizlek, "2024 kurban hazırlıklarımız başladı. Allah izin verirse afişlerimizi hazırladık. Genel merkezimiz tarafından şu anda yurtiçi ve yurt dışındaki fiyatlarımız, en uygun şartlar göz önünde bulundurularak hazırlanmış ve basınla paylaşılmıştır. Biz Umut Kervanı olarak Adana'da her sene kurban çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Gerek yurt içi gerek yurt dışında çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu sene de yapmaya devam ediyoruz, Allah nasip ederse çalışmalarımızı hızlandırdık. Esnafları ziyaret ederek, kendilerini bilgilendireceğiz. Genel manada bize müracaat eden gönüllülerimiz ve üyelerimizden aldığımız bağışlar oluyor." açıklamalarında bulundu.

"Savaşın olduğu bölgelerde kurban keseceğiz"

Gazze'de yapılan kurban yardımlarını riskli şartlara rağmen bu sene Refah'ta ve Gazze'de mazlumlarla beraber yürüteceklerini söyleyen Dizlek, "7 Ekim'de Filistin'e yönelik israil'in katliamları sonucu çocuk, kadın ve yaşlılar katledilmekte. Ortada büyük bir mazlumiyet var. Biz Umut Kervanı olarak bu sene kurbanlarımızı Filistin'de, Refah'ta ve Gazze'nin içerisinde kestireceğiz. Birebir o mazlum insanlara, kardeşlerimize o mutluluğu yaşatalım istedik. Basında da takip ettiğimiz üzere, orada açlıktan ölen, ot yiyen insanlar var. Bu yüzden bir gün de olsa, o Filistinli çocuklar, kadınlar, mazlumlar o sevinci yaşasınlar. Riskli de olsa biz bir karar aldık, o kamplarda yani Refah'ta yahut o iç kesimlerde, savaşın olduğu bölgelerde mümkün mertebe kurban keseceğiz, bu sene planımız odur. Onun için çalışmalarımızı yapıyoruz. Belki biraz pahalı gibi gözükse de yerinde keseceğimiz, o mutluluğa ortak olacağımız için bu ekonomik şartlarda çok bir şey değil." şeklinde konuştu.

"Mazlumlara duyarsız kalamayız"

Mazlum coğrafyalarda yaşanan zorluklara ve sıkıntılara karşı herkesin üzerinde sorumluluk olduğunu dile getiren Dizlek, "Resülullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir hadis-i şeriflerinde, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir'  diye buyurmuşlardır. Eskiden teknoloji ilerlemeyince, üç sokak ötemizi ve çevremizdeki insanların halini bilir, onlardan sorumlu olurduk. Şimdi teknoloji gelişti ve Filistin'de olan savaşı, mazlumiyeti biz sanki yan sokağımızdaymış gibi görüyoruz ve biliyoruz ki oradaki Müslümanlar zulüm altında. Biz kurbanımızı burada rahatça kesip oralara duyarsız kalamayız. Bunun yanı sıra Afganistan'da var. Afganistan büyük bir değişim yaşadı, deprem oldu, sel oldu, oradaki insanlar da mağdur oraya da ağırlığımızı vereceğiz. Bir de Afrika var, Ben kendi gözümle Afrika'yı gördüm, gerçekten çok mazlum insanlar. Orada insanlar küçük bir kamıştan yapılmış barakalarda yaşıyorlar, elektrik, su çoğu yerde yok ve elektronik hiçbir cihaz orada yok. Evlerinde bir iki kap-kacak ve battaniye dışında başka malzeme yok. Afrika'ya gittiğimde, ufak bir anım olmuştu. Orada bir yaşlı amcayı görmüştüm, çok yaşlı olduğu için yemeği kendim götürmek istedim. Yemeği önüne bıraktığımda, tercüman aracılığıyla konuştuğumuz vakit bana dedi ki, 'İnan ki sizin üç sene önce arkadaşlarınız gelmişti, bana o zaman bir yemek yapmışlardı, et yemiştim, üç sene sonra siz geldiniz, ilk defa tekrar et yiyorum.' Düşünün böylesi bir hayat var. Biz böylesi durumları gördüğümüz müddetçe duyarsız kalamayız." diye konuştu.

"Mazlumların sevincine hep beraber ortak olalım"

Yapılan bağışların özel videolarını çekip, hayırseverlere ulaştırdıklarına vurgu yapan Dizlek, son olarak şunları kaydetti:

"Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz bu konuda. Belki bütün mağduriyetlerini bitiremeyiz ama bir iki gün dahi olsa onları mutlu etmek, o mutluluğa ortak olmak için mücadele etmekteyiz. Hayırsahiplerine sesleniyoruz, 'Böyle mazlum hayatlar var, Filistin'i artık ben görmüyorum, bilmiyorum ve duymadım kimse diyemez.' Çünkü her gün hem haberlerde, hem basında, sosyal medyada oradaki insanların çektiği mazlumiyet gözümüzün önünde. Hayırsahiplerinden imkânlarını biraz zorlamalarını istiyoruz. Bir gün de olsa onların, o mazlumiyetlerine ortak olalım, ihtiyaçlarını giderelim. Bizim tek derdimiz mazlumlar. Ben özelde Adana'ya genelde Türkiye'ye sesleniyorum, 'Bu mazlumlara yardımcı olalım, imkânları zorlayalım, kurban bağışında bulunurlarsa eğer vekâletlerini götürüp orada kestireceğiz.' Özellikle şunu belirtmek istiyorum, onların kalpleri rahat olsun çünkü kim bize bir hisse vermişse, biz onun o hissesi için özel video çekip kendisine gönderiyoruz, ismini orada yazıyoruz, orada kesilecek kurbanda ismini okuyoruz, vekâletini alıyoruz ve videosunu çekip kendisine gönderiyoruz. Bir gün de olsa mazlumların sevincine hep beraber ortak olalım." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir