• DOLAR 33.007
  • EURO 35.343
  • ALTIN 2457.579
  • ...
"Filistinlerin teslimiyetine hayran kalan insanlık imanın kaynağına koşuyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamların son bulması adına Sakarya'da haftalardır basın açıklaması yapılmaya devam ediliyor.

Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları adına her hafta farklı bir STK tarafından Adapazarı Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, bu hafta Memur-Sen gerçekleştirdi.

Memur-Sen adına basın açıklamasını okuyan Ebubekir Demir, işgal rejiminin saldırıları öncesinde Filistin'i, Gazze'yi tanımayan insanların artık tanımaya başlayarak sahip çıktığını, şehit olan çocuklarına emanet bilinciyle son kez sarılıp Allah'a teslim olan anne -babalara hayran olan insanlığın imanın nuruna koştuğunu söyledi.

"Onlar hesap yapa dursun, hesapların en büyüğünü alemlerin rabbi yapmaktadır"

Demir, Bizler burada, Başımıza bir iş gelmeyeceğinin rahatlığıyla sadece sınırlı bir zaman içerisinde Filistinli, Gazzeli kardeşlerimizi anıyor, anlamaya çalışıyor, mahcubiyet duyarak etkili ve yetkili kurumlara sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Biz mahcubiyet içerisinde seslerimiz duyurmaya çalışırken, siyonist israil işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nde 230 gündür saldırılarına ve soykırım suçu işlemeye devam ediyor. Şirazesi kaymış bir halkın, kariyerlerini terör örgütlerinde yapmış psikopat yöneticileri tüm dünyanın tepkisini umursamadan ekini ve nesli yok etmeye çalışıyorlar. Onlar hesap yapa dursun, hesapların en büyüğünü alemlerin rabbi yapmaktadır. Bugüne kadar uluslararası medyanın da gücüyle zulümlerini gizleyebilen, özellikle batıdaki halklar nezdinde mağdur rolünü oynayan israil, tüm dünya halkları nezdinde kendisi için yıkılması zor bir hınç inşa ediyor. Kendi elleri ile işledikleri azgınlık ve suçlardan dolayı kendi sonlarını getiriyorlar." diye konuştu.

"Rabbimiz de inanç ve sabırla kendi yolunda direnenlere zafer vadetmektedir"

Tarihin her döneminde güçsüzken daha adil ve merhametli olan ancak gücü eline geçirdiğinde azgınlaşan toplulukların olduğunu belirten Demir, "Yahudi tarihi bunu defaatle ispat etmiştir. Tarih, zalimin sofrasına oturan, zulmüne ortak olan veya sessiz kalan çok insan görmüştür. Zulümler işlenirken buna sessiz kalanların her biri nesilleri için utanç kaynağı olmuştur. Tarih, inanç azim ve sabırla birlik halinde mücadele edip direnenlerin zafer örnekleriyle de doludur. Yüce Rabbimiz de inanç ve sabırla kendi yolunda direnenlere zafer vadetmektedir. Yeter ki zulme karşı direnenler zorluklar karşısında yılgınlığa, umutsuzluğa düşmeden sabr-u sebat göstersinler." şeklinde konuştu.

"Filistinlilerin teslimiyetine hayran olanlar imanın kaynağına yöneliyor"

Filistinlilerin işgalciler tarafından bombalanan evlerinin enkazı altında kurtarılmayı beklerken 'Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. Biz ancak O'na ibadet ederiz. Kâfirler istemese de biz taatımızı sırf O'na tahsis ederiz' diye dua ettiklerini hatırlatan Demir, "Filistin topraklarında, Arakanda, Doğu Türkistan'da, dünyanın neresinde olursa olsun bir masum ve mazlumun duasıyla insanların gözleri açılıyor, sinelere iman doluyor. İnsanlık evladını bir emanet bilinciyle Allaha teslim eden o Filistinli babanın, son kez çocuğunun kefenine sarılan annenin imanına, teslimiyetine hayran olup bu imanın kaynağına yöneliyor. Göğsünü insanlık fıtratına, iman nuruna açan her kalp bir iman meşalesi ile tutuşuyor. Bir yıl öncesine kadar Filistin neresidir? Filistin'de kimler yaşar? diye hiçbir merakı ve bilgisi olmayan halklar bugün Gazze'yi, Filistin'i öğreniyor, tanıyor." dedi.

Dünyada Filistin'e destek artıyor

Dünyanın birçok ülkesinde, meydanlarda ve üniversitelerde artık Gazze'ye ciddi destek verildiğini hatırlatan bayram, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Birkaç gün öncesinde Norveç'in başkenti Oslo'da binlerce kişi, Gazze'ye destek için sokaklara dökülerek hükümetin Filistin devletini tanıma kararını kutladı, kutluyor. Güney Kore'nin başkenti Seul'de Filistin'e destek eylemi düzenleniyor. Dünyanın en prestijli üniversitelerinden Harvard Üniversitesi öğrencileri, okul yönetiminin Filistin gösterilerine katılan 13 öğrenciye diplomalarının verilmemesi kararını protesto ediyor. Yüzlerce Harvard Üniversitesi öğrencisi, Filistin yanlısı oturma eylemlerine katılmaları nedeniyle 13 potansiyel mezunun ihraç edilmesini kınamak için mezuniyet törenine katılmayarak protesto ediyor. Kaliforniya ve Los Angeles Üniversitesi'ndeki yüzlerce öğrenci, polis tarafından tutuklamayla karşı karşıya kalsalar da haftalardır Filistin'in yanında yer almaya devam ediyorlar. Almanya'nın başkenti Berlin'de öğrencilerin Filistin'e destek vermek için eylem yaptığı Humboldt Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi binası, polis tarafından boşaltılıyor. Mısır'da halk Refah sınır kapısının kapatılması üzerine kukla Cumhurbaşkanı Sisi'nin posterlerini yırtma cesareti gösteriyor. Belki tüm bu örnekler Gazze'deki kardeşlerimiz işgalci israilin zulmüne engel olmuyor. Canımız yanıyor, yüreğimiz sızlıyor, kardeşlerimiz toprağa düşüyor, sevdiklerimiz din gününün sahibine teslim ediyoruz. Belki biz çok hissetmiyoruz lakin Filistin'in bilinmesi ve tanınması konusunda tüm dünyada bir bilinç sıçraması yaşanıyor." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir