• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
Bölgenin huzuru herkes için önemlidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hür Dava Partisi Kızıltepe (Qoser) İlçe Başkan Yardımcısı Mahmut Kılınç, Son zamanlarda PKK'li gruplarca İslami yapılara yönelik olarak düzenlenen saldırıları kınadı.

 

Kılınç, bölgenin huzurunu bozmak isteyen ve Kürt halkını geçmişin karanlık günlerine götürmek için çeşitli İslami STK ve partilere saldıran PKK ve BDP kontrolünde hareket eden kendini bilmez çetelerin, 2 Ekim Salı günü bazı mütedeyyin insanların evlerine saldırarak 2 kişiyi yaraladığını söyledi.

 

Bölgenin huzurunun herkes için önemli olduğuna dikkat çeken Kılınç, "Çıkabilecek kaoslardan hiç kimse bir fayda elde etmez. Geçmişten ders çıkarmayan PKK-BDP ve yandaşları çatışma ve şiddet ortamından nemalandıkları için halkın huzurunu da bozma gayreti içindedirler. Çünkü bunlar bu güne kadar kan, gözyaşı ve şiddet üzerine varlıklarını sürdüre gelmişlerdir. Bunların olmadığı bir yerde asla ve asla orada tutunamayacaklardır. Çünkü halka verebilecek hiçbir şeyleri yoktur. Kürt halkı tarih boyunca İslam'a bağlı kalmış ve hatta İslam için büyük hizmetlerde bulunmuş bir halktır. Marksist, Leninist ve dinsiz yapıları uzun müddet asla bünyesinde barındıramaz. Şimdiye kadar gerçek yüzlerini hep bu Müslüman halktan saklayan ve sözde Kürt halkının halklarını savunmak için mücadele ettiklerini söyleyen bu Marksist çeteler, Kürt halkına kan, gözyaşı, zarar ve yıkımdan başka hiçbir şey getirmemiştir. Kendileri gibi düşünmeyen herkese, her kesime fütursuzca saldıran ve ajan damgasını yapıştıran bu barbar çetenin yüzündeki ihanet maskesi bu saldırılarla en kısa zamanda düşecektir. Her fırsatta faşizme karşı olduklarını dile getiren bu çetelerin faşizmin kendisi olduklarının farkında değildirler." dedi.

 

Başarılarını şiddette görenlerin kaybedeceklerini ifade eden Kılınç, Kürt halkının saldırgan ve zalimlere asla pirim vermeyeceğini ve en yakın zamanda kimin halkın gerçek temsilcileri olduğunun herkesçe görüleceğini söyledi.

 

Güvenlik güçlerinin şimdiye kadar yapılan bu saldırıları sadece izlemekle yetindiğini dile getiren Kılınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Devlet bu tür gelişmeleri tamamen ilgisinin dışına çıkarmış görünüyor. Eğer barış sürecinin akamete uğramaması için bu saldırıların faillerine göz yumuyorsa, bilmeliler ki Barış sürecini kendi elleri ile boğuyor.

 

HÜDA PAR Kızıltepe ilçe teşkilatı olarak bu saldırıları şiddetle kınıyor ve güvenlik güçlerini de görevlerini hakkıyla ifa etmeğe davet ediyoruz." sözleri ile bitirdi. (Masum Erden - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir