• DOLAR 32.788
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2451.366
  • ...
Çapan: Tevhid anlayışını gölgeleyecek her türlü etkinlik ve girişimin karşısındayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'da şehri tanıtmak, şehrin tarihini ve kültürünü dünyaya duyurarak turizmini canlandırmak amacıyla 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında "Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa" adıyla bir festival gerçekleştirilecek.

Mil Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Ömer Çapan, düzenlenecek olan Kültür Yolu Festivali ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Kültür Yolu Festivalinin Peygamberler Şehri Şanlıurfa'nın kültürünü yansıtmaktan ve tanıtmaktan uzak olduğunu belirten Çapan, Hazreti İbrahim'in etrafını saran putlara rağmen aklı ile nasıl Yaradan'a ulaştığından bahsedilmemesi eğer hata sonucu olmuş ise büyük bir eksiklik, bilerek yapılmışsa şehre yapılmış büyük bir kötülük olduğunu vurguladı.

Şanlıurfa'nın tarihini ve medeniyetini tam olarak yansıtmaktan uzak olarak gerçekleştirilecek festivalin ya iptal edilmesini ya da içeriğinin halkın kültürüne, İslami kimliğine ve geleneklerine uygun bir şekilde değiştirilmesini talep eden Çapan, "Hazreti İbrahim Aleyhisselam'ı nesle unutturacak, şehirle bağlantısını koparacak, onun tevhid anlayışını gölgeleyecek her türlü etkinlik ve girişimin karşısında Mil Diyanet Sen Şanlıurfa Şubesi olarak duracağımızın bilinmesini isteriz." dedi.

Çapan, Hazreti İbrahim'in tevhid anlayışını gölgeleyecek her türlü etkinlik ve girişimin karşısında duracaklarını dile getirdi.

"Hazreti İbrahim'in barışseverlik ve cömertliğinden bahsetmemek büyük bir eksikliktir"

Çapan, "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'mızda şehrimizi tanıtmak, şehrimizin tarihini ve kültürünü dünyaya duyurarak turizmini canlandırmak amacıyla 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa adıyla bir festival gerçekleştirilecek. Mil Diyanet Sen Şanlıurfa Şubesi olarak şehrimize ve insanımıza katkı sunacak her türlü etkinliği desteklemekle beraber, Hazreti Eyyüp, Hazreti İlyas, Hazreti Şuayb gibi birçok peygamberin yaşadığı, özellikle peygamberlerin atası Hazreti İbrahim Aleyhisselam'ın da burada doğup büyümüş olmasından dolayı Peygamberler Şehri olarak ünlenen Şanlıurfa'nın kültürünü, tarihini ve geleneklerini tanıtmak için yapılacak olan ve 9 gün boyunca 300 çeşit etkinlikle gerçekleştirilecek festivalde operadan baleye, arkeolojik kazılardan taşlara, heykellerden taş tepelere ve mozaiklere kadar çeşitli söyleşi ve etkinliklerle festivalde yer verip, Hazreti Eyyüp'ten, Hazreti İlyas'tan Hayat Harrani'den, Şuayp Peygamber'den bahsetmemek; hele hele Hazreti İbrahim Aleyhisselam'dan, onun barışseverlik ve cömertliğinden, Nemrud'un yaktığı alevi göklere uzanan ateşi Balıklıgöl'ün gül bahçesine dönmesine vesile olan teslimiyetinden, etrafını saran putlara rağmen aklı ile nasıl Yaradan'a ulaştığından bahsetmemek hata sonucu ise büyük bir eksiklik, bilerek yapılmışsa şehre yapılmış büyük bir kötülüktür." dedi.

"Bizim kültür ve geleneğimizin temeli İslam'dır"

Şanlıurfa'da yapılacak olan Kültür Yolu Festivalinin Şanlıurfa'nın kültürünü tam anlamıyla yansıtmaktan ve tanıtmaktan uzak olduğuna dikkat çeken Çapan, "Bizim kültür ve medeniyetimiz sadece yemeklerimiz, kıyafetlerimiz, taştan yontulmuş tarihi evlerimiz veya sıra gecelerimiz değildir. Bizim kültür ve geleneğimizin temeli İslam'dır, onun bize yaşattığı maneviyattır, tevhittir. İslam bizim medeniyetimizin esasıdır, emeğimizin tuzudur, evimizin huzurudur, şehrimizin ruhudur. Şehrimizin kimliği haline gelen hemşerisi olmakla iftihar ettiğimiz Hazreti İbrahim Aleyhisselam'ı neslimize unutturacak, şehirle bağlantısını koparacak onun tevhid anlayışını gölgeleyecek her türlü etkinlik ve girişimin karşısında Mil Diyanet-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak duracağımızın bilinmesini isteriz" diyerek Şanlıurfa'nın tarihini ve medeniyetini tam olarak yansıtmaktan uzak olarak gerçekleştirilecek festivalin ya iptal edilmesini ya da içeriğinin halkın kültürüne, İslami kimliğine ve geleneklerine uygun bir şekilde değiştirilmesini talep etti.

"Milyonlarca lira harcama yapılmasını anlamakta zorlanıyoruz"

Çapan, Gazze'de binlerce masum kardeşimizin katledildiği ve tasarrufa gidilmesini istediği bir süreçte onlarca sanatçıyı Şanlıurfa'ya getirip milyonlarca lira harcama yapılmasının anlamsız olduğunu ifade eden Çapan, "Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği, Gazze'de binlerce masum kardeşimizin katledildiği, ülkemizde ekonomik anlamda israfı önlemek için Sayın Cumhurbaşkanımızın savunma ve güvenlik hizmetleri hariç tüm bakanlıkları da kapsayacak şekilde sağlık ve eğitim gibi alanlarda bile yatırımların durdurulup tasarrufa gidilmesini istediği bir süreçte, onlarca sanatçıyı Şanlıurfa'ya getirip milyonlarca lira harcama yapılmasını anlamakta zorlanıyoruz. Önce ahlak ve maneviyat şiarıyla yola çıkan bir STK olarak bize düşen toplumun bize yüklediği sorumluluk gereği uyarı vazifemizi yapmaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir