• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
AK Parti'de "doğum izni artırılsın" önerisi! Annelere uzaktan çalışma izni mi geliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada nüfus artış hızının kendini yenileme eşiğinin altına düştüğüne dikkat çekmişti. 

CNN Türk'ün haberine göre, Çarşamba günü gerçekleşen MKYK toplantısında da masada nüfus başlığı vardı. AK Partili bir MKYK üyesi kendi ailesinden yola çıkarak, arzu edilen nüfus politikasının inşası için mevcut çalışma şartlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Annelere verilen 4 aylık doğum izninin az olduğu dile getirildi. 1 yıllık izin seçeneği ile 2-3 yıllık uzaktan çalışma imkanının mercek altına alınması istendi. Bunun bir gelecek yatırımı olarak değerlendirilmesi gerektiği konuşuldu.

Edinilen bilgiye göre; MKYK üyelerinden gelen öneriye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de olumlu yaklaştı. Bu meselenin önemli bir sorun olduğunu belirten Şimşek, "Asla klasik maliye olarak hareket etmeyeceğiz bu konuda. Bize ne düşerse burada varız" dedi. Özel sektörde çalışan annelerin doğum izni hususunda kıdem tazminatı nedeniyle çekince yaşadığı da gündeme geldi. Bu başlığın devlet eliyle desteklenebileceği de MKYK'da ifade edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir