• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Bakan Yumaklı: Tarımda yapay zeka önemli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Gelecek İçin Hazırız" sloganıyla bu yıl 6'ncısı Ankara Bilkent Hotel ve Konferans Merkezi'nde düzenlenen AI Tomorrow Summit 2024 devam ediyor. Bakan Yumaklı, etkinliğin ikinci gününde yaptığı konuşmada, burada dünyaya yön verecek bir konuyu ele aldıklarını ifade ederek, gençlerin birçok sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de aktif rol almasını arzuladıklarını belirtti.

Dünyada hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığına değinen Yumaklı, bu dönüşüm sürecinde teknolojinin ve verimliliğin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Yumaklı, teknolojik ilerlemeleri yakından takip ederek bunları Bakanlık ve tarımsal üretim süreçlerine entegre etme hedefinde olduklarını dile getirdi.

Doğal kaynakların sınırlı olduğunu vurgulayan Yumaklı, "Dolayısıyla bu emaneti genç neslimize sağlıklı bir şekilde devretmenin bilinciyle çalışıyoruz. Bütün dünyada olduğu gibi bizde de kırsal kalkınmada verimlilik itici bir güç unsuru. Kıt kaynakların verimlilikle alakalı bağlantısını sadece ve sadece teknolojiyle kurabiliriz. Dolayısıyla doğru karar alma mekanizmasına doğru sonuçları ulaştırmak adına yapay zekayı mutlaka kullanmanız gerekir."şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir