• DOLAR 32.978
  • EURO 35.335
  • ALTIN 2450.133
  • ...
Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde, Gazze için düzenlenen sessiz yürüyüşler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma namazının ardından Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen Van YYÜ’lü akademisyen ve öğrenciler, Gazze Nöbet Çadırına kadar "sessiz yürüyüş" yaptı.

Ellerinde taşıdıkları bayrak ve posterlerle Gazze’deki soykırıma dikkati çeken grup, yaşanan soykırımı dünyaya duyuruyor.

Burada akademisyenler ve öğrenciler adına açıklama yapan Mehmet Emin Akaslan, Gazze’de soykırımın 231 gündür devam ettiğini hatırlattı.

"Gazze Şeridi 17 yıldır siyonist terör örgütü tarafından abluka altında"

Mehmet Emin Akaslan

Dünyanın gözü önünde devam ettirilen katliamlara rağmen Filistinlilerin direnişi sürdürdüğünü söyleyen Akaslan, "231'inci günündeyiz. 100 yılı aşkın süredir toprakları adım adım işgal edilen, 75 yıldır evleri, eşyaları, toprakları gasp edilerek yerinden yurdundan sürülen, öz yurdunda garip, öz vatanında parya görülen, bebek, çocuk, genç, kadın, erkek, yaşlı, hasta, Müslüman, Hristiyan demeden katledilen, hastane, cami, kilise, okul, üniversite, çarşı, pazar, sığınma kampı, ev, cadde, sokak demeden tüm hayati kurumları ve mekanları yakılan, yıkılan, tarumar edilen, suyu, elektriği, tıbbi ihtiyaçlar gibi en hayati ve zaruri ihtiyaçları temin etmesi engellenen, işgal edilen toprakları dahil tamamı Konya’dan daha küçük olan Filistin’in, Van-Bahçesaray’dan bile küçük bir parçası olan Gazze Şeridi 17 yıldır siyonist terör örgütü tarafından abluka altında tutulan, içeri girmesi de dışarı çıkması da siyonistlerin insafına bırakılan Filistinlilerin, Gazzelilerin; tüm bu olumsuzluklara rağmen, yılmadan, yorulmadan, ümitsizliğe ve karamsarlığa düşmeden, çaba ve gayrete sarılarak, imanına ve Rabbine güvenerek, ilmi/bilimi, teknolojiyi en üst seviyede geliştirip kullanarak, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla hep birlikte evini, yurdunu, toprağını savunduğunun, tüm şirretliklerine, iğrençliklerine, en küçük insani hassasiyet taşımamasına rağmen düşmanına benzemeden, kendine, inancına değerlerine yaraşır bir şekilde yaptığı mücadelesinin, siyonist terör örgütüyle, onun suç ortakları olan dünyanın sözde en güçlü devletlerinin tüm gücüyle saldırmasına rağmen hala hiçbir hedeflerine ulaşmalarına müsaade etmediklerinin, hepsine birden meydan okuyup direndiklerinin 231. günü.” dedi.

"Zalime zarar, mazluma fayda verecek, insanlığımıza ve vicdanımıza şehadet edecek söylem ve eylemlerimizi sürdüreceğiz"

Zalime zarar, mazluma fayda verecek eylemlerini sürdüreceklerini belirten Akaslan, “Van YYÜ ailesi olarak bizler, direnişin 231'inci gününde bizler burada, siyonist terör örgütünün ve yandaşlarının yanında değil insanlık savaşçısı Gazzelilerin, HAMAS’ın, Kassam Tugayları ve diğer direniş güçlerinin yanında, insanlığın vicdanıyla birlikte olduğumuzu, tüm dünyadaki vicdan sahipleriyle duygudaşlığımızı ve aynı duruşta bulunduğumuzu belirtiyoruz. Gazze’de, Doğu Türkistan’da ve tüm mazlum coğrafyalarda zalim, zulmüne son verene kadar bizler de zalime 'zalim' demeye, zulme 'dur' demeye devam edeceğiz. Zalime zarar, mazluma fayda verecek, insanlığımıza ve vicdanımıza şehadet edecek söylem ve eylemlerimizi sürdüreceğiz. Bu insani ve vicdani duruşa iştirak eden sizleri ve tüm dünyadaki herkesi saygıyla selamlıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir