• DOLAR 32.807
  • EURO 35.253
  • ALTIN 2459.03
  • ...
Yabancı petrol şirketlerinden Afganistan petrolüne yatırım hamlesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlık Sözcüsü Humayun Afgan, yabancı şirketlerin Afganistan'ın petrol ve gaz madenlerine yatırım yapmak için gösterdikleri çabaları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Sözcü Afgan, Rus, Kazak ve Özbek şirketlerinin Afganistan'ın petrol ve gaz madenlerine yatırım yapmakla ilgilendiklerini ifade ettiğini bildirdi.

Maden ve Petrol Bakanlığı Sözcüsü Afgan, "Orta Asya şirketlerinin Afganistan'ın petrol ve gaz sektörüne ilgisi büyük ölçüde arttı. Son zamanlarda Özbek şirketleriyle toplantılar yaptık. Herat petrol ve gaz sahaları da dahil olmak üzere Afganistan'ın petrol ve gaz sahaları yatırımları çekmeye başladı." dedi.

Ticaret ve Yatırım Odası da Afganistan'ın petrol ve gaz madenlerine yabancı yatırım çekmenin hayati önem taşıdığını belirtti.

Ticaret ve Yatırım Odası Yönetim Kurulu Üyesi Han Jan Alokozay, "Bir ülkeye yatırım yapan herhangi bir yabancı şirket, yatırımlarının güvenli olmasını sağlamak için ekonomik ve bankacılık güvenliğine ihtiyaç duyar." dedi.

Maden ve Petrol Bakanlığı'nın istatistiklerine göre, Afganistan'da 200 bin kilometrekareden fazla petrol ve gaz rezervi bulunuyor ancak ülkenin petrol ve gaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 90'ı Orta Asya ülkeleri ve İran'dan karşılanıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir