• DOLAR 32.268
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2401.768
  • ...
`Suskun kalan BDP ve DTK`nın tutumunu sağlıklı bulmuyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Son zamanlarda İslami STK`lara ve şahsiyetlere yönelik sıkça yapılan saldırılara tepki gösteren Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı avukat Murat Çiçek, "Bu eylemler karşısında suskun kalan BDP ve DTK`nın tutumunu sağlıklı bulmuyoruz." dedi.
Çiçek, yaptığı açıklamada YDGH`nin özellikle çözüm süreci sonrası görünür olmasının, HÜDA PAR`a ve partiye yakın STK`lara saldırmasını anlayabilmenin mümkün olmadığını ifade etti. Çiçek, "Yine Rojava`daki gelişmelerden sonra Özgür-Der`e de saldırıları olmuş ve maalesef tam da normalleşmenin sağlanmaya çalıştığı bir süreçte çatışmaya davetiye çıkaran bir tutum sergilemiştir. STK`lar bu saldırılar için tepki koydular. Mazlum-Der olarak biz de tepki koyduk, ancak bizim tepkilerimiz başlı başına yeterli değildir. Bu konuda en büyük görev BDP ve DTK`ya düşüyor. Bu eylemler karşısında suskun kalan BDP ve DTK`nın tutumunu sağlıklı bulmuyoruz." dedi.

Her unsurun örgütlenme ve siyaset yapma hakkı var, bu hak engellenemez
Bu saldırıların amacının ne olduğunu bilmediklerini kaydeden Çiçek, "Bu saldırıların amacı nedir? Bilmiyoruz. Ancak neden olduğu sonuçların çok tehlikeli olduğuna dair öngörüde bulunmak çok zor değil. Bu saldırılar gerçekleştiren akıl şunu iyi bilmelidir; bu bölge homojen değildir ve bölgede var olan her unsurun bağımsız bir şekilde örgütlenme, siyaset yapma hakkı vardır ve bu hak engellenemez. Aksi hal, yani siyaset yapma ve örgütlenme hakkının engellenmesi demek Kürtler içerisinde büyük bir fitneye ve koasa davetiye çıkarılması demektir. Bu sebeple bu saldırıları gerçekleştirenleri ve onları yönlendiren aklı, bir kez daha düşünmeye ve sağduyuya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir