• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Vergi muafiyeti kaldırılacak mı? Bakan Şimşek tarih verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) 23. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu

Bakan Şimşek, altın ithalatına ilişkin yaptığı açıklamada, "Müdahale etmeseydik vatandaşlar tarafından 40 milyar dolar altın ithal edilecekti" diyerek,  bu konuda alınan önlemlerin önemini vurguladı. Bu müdahalelerin geçici olduğunu belirten Şimşek, gerekirse ilave tedbirlerin de uygulanacağını ifade etti.

Şimşek, sürdürülebilir yüksek büyümenin fiyat istikrarından geçtiğini belirterek, "Gelir dağılımındaki bozulmayı tersine çevirmek için fiyat istikrarını sağlamamız lazım" dedi. Ayrıca, bütçe açığını geçen yılın altına çekmeyi hedeflediklerini ve bunun için gerekli tüm tedbirleri alacaklarını söyledi.

VERGİ DÜZENLEMELERİ

Bakan Şimşek, KDV veya diğer vergileri artırma gibi bir planlarının olmadığını ancak bazı muafiyet ve istisnaların gözden geçirileceğini açıkladı. Bu çalışmanın tamamlandığını ve iki hafta içinde kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

DEZENFLASYON SÜRECİ

Şimşek, Türkiye'nin geçiş döneminden dezenflasyon sürecine girmek üzere olduğunu belirtti. Bu süreçte Merkez Bankası'na destek olmaları gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Altınla ilgili uygulamaya koyduğumuz kota ve tedbirler geçici ama ara dönemde gerekirse bu kotayı, ilave tedbirleri tereddütsüz ortaya koyacağız" dedi.

ULUSLARARASI FON AKIŞI VE CARRY TRADE

Gelişmekte olan ülkelerden para çıkarken Türkiye'ye ciddi bir kaynak girişi olduğunu belirten Şimşek, uluslararası bankalardan sağlanan kaynakların küresel piyasalara göre daha ucuz ve uzun vadeli olduğunu söyledi. "Programımız sırtını carry trade'e dayamaz. Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz" diyerek, ekonomik programlarının sürdürülebilir ve güvenilir olduğunu vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir