• DOLAR 32.501
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2420.321
  • ...
`4 aylık emeğimizi çaldılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Mehmet Emin Elmas, akrabaları ve yaşları 2-3 arasında değişen yaklaşık 40 kişilik grup, Manisa Gördes`te ruhsatlı olan yerlerinde mangal kömürü imal ediyorlar.

Üretici olan bu aile orman daire başkanlığından aldıkları ruhsatla birlikte, kendilerine dağda tahsis edilmiş yerde çürük olan ağaçları keserek mangal kömürü yapıyorlar. Şu anda Menemen`de bulunan aile buraya gelmeden önce Manisa`nın Gördes ilçesinde mangal kömürü yapıyorlardı. Geçen sene Ramazan ayında Orman Daire Başkanlığından ruhsatlarını alıp, resmi işlemlerini tamamladıktan sonra çalışmaya başlıyorlar. Yapmış oldukları iş zahmetli uzun soluklu olduğundan, çadırlarını kuruyorlar, tandırlarını yapıyorlar, adeta bir köy inşa ediyorlar. 

Ancak burada 4 ay boyunca odun kesip hazırlık yaptıklarını söyleyen Mehmet Emin Elmas, bundan sonra başlarına gelen olayla şoke olduklarını söyledi. Elmas, "Evet, tam dört ay boyunca çalıştık tam kömürleri satacakken, yani artık bundan sonra para kazamaya başlayacakken, kumpasa getirildik, tehdit edildik ve zorla yerimizden çıkarıldık." dedi. 

Elmas şöyle devam etti, "Biz tam kırk kişiydik, evet yanlış duymadınız, hepimiz akrabayız. Amcaoğlu, dayıoğlu, amca yeğen, çoluk çocuklarımızla birlikte tam kırk kişiydik. Bu anlattığım geçen seneki olay ve hala da sonuçlanmış değil. Resmi iznimizi aldık, ruhsatımızı aldık ve dairenin bize gösterdiği, yani artık bir yıl boyunca kullanım hakkının bizde olduğu yerden İşletme Orman Şefi Murat Yaman, Muhafaza Memuru Mürtaza Aydoğdu ve Yine bu işlerle uğraşan Selahaddin Bağırtan tarafından zorla çıkarıldık. Gelip bize `burayı terk edin` dediler, ben buna bir anlam veremedim. Burası benim neden çıkayım dedim. Jandarma getiririz seni zorla çıkartırız dediler. Çevredeki insanlarla artık samimi olmuştuk, bizi seviyorlardı. Netice olarak bizi zorla, zalimce, hukuksuzca çıkardılar, arkamdan da benim adıma sahte imza atıp oranın hakkını benden almışlar. Ben suç duyurusunda bulundum, savcılığa gittim, şikâyetçi oldum."

"Manisa Valisi soruşturma açılmasına izin vermiyor"
Suç duyurusunda bulunduğunu ancak bu seferde Manisa Valisinin garip uygulamasıyla karşılaştığını söyleyen Elmas, "Manisa Valisi soruşturma açılmasına izin vermiyor. Bundan dolayı da Savsı bana Vali izin vermediği için bir şey yapamayız diyor. Buradan Manisa valisi Abdurrahman Savaş`a soruyorum, ben bu ülkenin vatandaşı değimliyim, beni dolandırdılar, hakkımı arayacağınıza neden suç duyurusunu bile kabul etmiyorsunuz? Yoksa sizinde bildiğiniz başka şeyler mi var? Ayrıca o kendini bilmez adam olacak Selhaddin Bağırtan da savcıya benim için bu `Hizbullah örgütündendir, kazandığı paraları onlara veriyor` demiş ve bununla da kalmamış benim daha önce Gördes`te yerini kiraladığım kişiye gidip, buralara baktın mı? İnsan Cesedi falan çıkmasın?` demiş. Yani anlayacağınız Ben Gördes`te bir yıllığına kiraladığım o yerden iki yüz elli milyar civarı para kazanacaktım, o zaten gitti. Ayrıca 40 kişilik bir ailenin yevmiyesi gitti, bununla da kalmadı dört aylık emeği gitti. İtibarımızı zedelemeye çalıştılar, özellikle Selahaddin denen o adam bunu yaptı." dedi.

"Bana bunu yapan her kesten şikâyetçiyim" diyen Mehmet Emin Elmas, son olarak şunları söyledi, "Ben mağdurum, net bir şekilde şunu söylemek istiyorum, başta beni dolandıran İşletme Orman Şefi Murat Yaman, Muhafaza Memuru (ormancı) Mürtaza Aydoğdu ve Selahaddin Bağırtan`dan şikâyetçiyim. Ve görevi vatandaşını, insanını korumak olan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş`tan da şikâyetçiyim. Beni dolandırdılar, mağdur ettiler, adıma sahte imza attılar. Bunları bulamayacak kadar aciz misiniz? Yoksa başka şeyler mi var? Soruyorum size. Eğer biraz Allah`tan korkuyorsanız benim mağduriyetimi giderirsiniz. Ben hakkımı aramaktan vazgeçmeyeceğim, gerekirse Orman Daire Başkanlığının önünde, Valiliğin önünde de açıklama yapacağım. Başbakana kadar gideceğim." diye konuştu.
(Yunus Şani - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir