• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Çin Tayvan'a karşı geniş çaplı askeri tatbikat başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Halk Kurtuluş Ordusunun Doğu Cephesi Komutanlığı, Tayvan Boğazı ile Tayvan Adası'nın kuzey, güney ve doğusunu ve ayrıca ana kara yakınındaki Kinmen, Matsu, Vuçi ve Dongyin adalarını içeren geniş çaplı askeri tatbikata başladığını duyurdu.

Komutanlık Sözcüsü Li Şi, tatbikatın, "Tayvan'ın bağımsızlığına yönelik eylemlere karşı bir ceza ve dış müdahalelere karşı bir uyarı" niteliğinde olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Müşterek Kılıç-2024A" adı verilen tatbikata kara, hava, deniz ve roket kuvvetlerinden birliklerin katıldığı, "müşterek deniz-hava muharebe hazırlık devriyesi, müşterek muharebe alanı ele geçirme ve kontrol ile kilit hedeflere müşterek atış talimleri yapılacağı" ifade edildi.

Tatbikatta, "devriye araçlarının Tayvan Adası çevresindeki alanlara odaklanacağı, ada zinciri içinde ve dışında müşterek harekatlarla birliklerin gerçek muharebe kabiliyetlerinin test edileceği" belirtildi.

Tayvan Savunma Bakanlığı, platformu X'teki hesabından yaptığı paylaşımda, Çin ordusunun tatbikat duyurusunu kınarken "Biz çatışma arayışında değiliz ama çatışmadan kaçacak da değiliz. Ulusal güvenliğimizi koruyacağımıza güvenimiz tam." ifadesine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir