• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
"STK'lara her zaman açığız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Üniversitelerin yalnızca öğrenci yetiştirmeyip, yaşadığı şehre de katkı sağlaması gerektiğini söyleyen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, 2 bin 500 akademisyen, 5 bin çalışan, 56 bin de öğrencisi ile üniversitelerinin adeta bir ordu gibi olduğunu ifade ederek, "Taşı sıksak suyunu çıkartırız. Sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliğine her zaman açığız" dedi.

BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, Oda Başkan Yardımcısı Ömer İşci, Oda Saymanı Ali Çevdir, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Uçar, Hüseyin Kahraman ve Disiplin Kurulu Başkanı Fikri Yazkili ile birlikte Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'i makamında ziyaret etti.


Ziyaret sırasında Oda çatısı altında yürüttükleri çalışmalar hakkında konuşan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, üniversite ile işbirliğinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerden de bahsetti. Üniversite ile ilişkilere önem verdiklerinin de altını çizen BSMMMO Başkanı Sönmez, ziyarette yaptığı konuşmasında meslek mensupları olarak kalifiye elemana olan ihtiyaçlarına değindi. Ahmet Hikmet Sönmez, şunları söyledi: "Mali müşavirlik mesleği ekonomi oldukça, dünya döndükçe var olacaktır. Kalifiye elemanlara ihtiyacımız var. Meslek mensuplarımız gerek bürolarında, gerekse bağlı bulundukları firmalarda harıl harıl yetişmiş eğitimli elemana ihtiyaç duyuyorlar. Mali müşavirlik mesleğinin de tanıtılması lazım. Mezun olan öğrencilere, mesleğimizi tercih etmeleri konusunda yönlendirici olmamız lazım."


Somut proje geliştirmeliyiz
Makamına gerçekleşen ziyaretten memnun kaldığını dile getiren Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile işbirliğini önemsediklerini bildirerek, "Bursa'da sivil toplum örgütleri oldukça güçlü. Geçmişe baktığımız zaman, üniversitemiz pek çok sivil toplum örgütü, kamu kurum ve kuruluşu ile protokoller imzalamış. Önemli olan bu protokol çerçevesinde yürütülen projelerden verim alınması, işbirliği çerçevesinde yürütülen ilişkiler sonucu, somut adımların atılmasıdır. Maalesef ki imzalanan çoğu protokolden verim alınamamış. Protokolleri, somut projelere dayandırarak, uygulamamız lazım" diye konuştu.


Üniversitemiz Bursa'nın gözbebeği
Üniversitelerin yalnızca öğrenci yetiştiren kurum değil, aynı zamanda içinde yaşadığı şehre katkı sağlayan, hizmet eden bir konumda olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kamil Dilek, "Uludağ Üniversitesi Bursa'nın adeta gözbebeği. Üniversitemiz, ilimiz için büyük bir güç. 2 bin 500 akademisyen, 5 bin çalışan, 56 bin de öğrencimiz var. Adeta bir ordu gibi. Taşı sıksak suyunu çıkartırız. Dolayısıyla bu ordunun Bursamızın hizmetinde olması, bütün alanlarda kendini hissettirmesi gerekiyor. Üniversitemiz sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliğine her zaman açıktır. Yeter ki somut bir proje olsun. Başlayıp bitirelim. Verimli bir sonuç alalım" şeklinde konuştu. Konuşmasında, öğrencilerin iş deneyimi kazanmaları noktasında stajın büyük önem taşıdığından da bahseden Prof. Dr. Kamil Dilek, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Pek çok fakültede staj zorunlu iken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde staj zorunlu değil. Öğrenciler isteğe bağlı staj yapıyorlar. Bizim de bin civarında öğrencimiz, staj yapmak istiyor. Bu öğrencilerimize staj yeri temin etme noktasında sivil toplum örgütlerinden destek alabiliriz." (Zeki Aras-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir