• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Gazze nüfusunun% 75'ini yerinden oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PCHR Çarşamba günü yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin yerinden edilmiş kişileri asgari yaşam gereksinimleri olmadan insanlık dışı koşullara yerleştirdiğini, güvenli içme suyuna, gıda ve sağlık hizmetlerine erişimin olmadığını ve insani yardımın girişini engellemeye devam ettiğini ekledi.

Birleşmiş Milletler'e göre, Gazze Şeridi'nde çoğunluğu kadın ve çocuk olan 1,7 milyon insan ülke içinde yerinden edilmiş durumda, yeterli suya, gıdaya, yakıta ve ilaca erişemiyor, gıda kıtlığı ve kıtlık bir gerçeklik haline gelirken, Gazze Şeridi'ndeki 1,1 milyon Filistinli feci gıda güvensizliği ile karşı karşıya.

Açıklamada, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğu bölgelerini işgale başladığı ve kentin mahallelerinin ve kamplarının çoğuna yönelik baskınlarını, hava saldırılarını ve topçu bombardımanını yoğunlaştırdığı ve Filistin-Mısır sınırındaki Refah sınır kapısını kontrol altına aldığı belirtildi.

Refah kentinin işgalinin eşi benzeri görülmemiş katliamlara, belirli bir insani felakete ve yerinden edilmiş Filistinliler için son sığınağın ortadan kaldırılmasına işaret ettiğini açıkladı

Bu haberler de ilginizi çekebilir