• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeşlerine sırtını dönenlerden olamayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Biz komşusu açken tok yatanlardan olamayız. Kardeşlerine sırtını dönenlerden olamayız. 'Bana ne' diyenlerden, 'her koyun kendi bacağından asılır' diyenlerden asla olamayız. Barış ve emniyet içiresinde yaşarken hemen yanı başımızdaki insani dramlara kayıtsız kalamayız. Suriyeli muhacirlere, bir lokma ekmek bulamadığı için anasının kucağında can veren Sudanlı çocuklara, Filistinli kardeşlerimize karşı mesuliyetimiz var. Bunları yok sayamaz göz ardı edemeyiz. Mevla bizleri kardeşlik görevini yerine getirenlerden eylesin diye dua ediyorum.

İmanlı ellerin ihlaslı kalplerin vicdanlıların yaptıkları iyilikler takdir ediliyor. İyilik ödüllerinin dalga dalga büyüten etkisinden memnuniyet duyuyoruz. Yurtiçi iyilik ödüllerini kazanan İbrahim Taşdemir, Ahmet Seferoğlu Turgut Kılıç ve Necmettin Erbakan Akyüz kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Yurtdışı iyilik ödüllerini kazanan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Vefa ödülü kazanan kardeşlerimi de tebrik ediyorum. Ödüller vereceğimiz tüm kardeşlerimizin iyilik ve başarılarının sürmesini temenni ediyorum. Dünya buradaki hamiyetperver insanların yüzü suyu hürmeti üzerine dönmektedir. Dünya halan ayaktaysa sebebi iyi insanların varlığıdır. Depremde gerektiğinde canını tehlikeye atan, bir ihtiyaç sahibine ulaşmak için kendini paralayan, hakkı ve adaleti savunmak için her türlü riski göze alan Kur'an'ın nuruyla aydınlanan nesillerin yetişmesi için gayret eden, yetimlere, öksüzlere ve hatta kuşlara el uzatan yüce yürekli insanların eksikliğini Rabbim bize hissettirmesin diyorum.

Merhum Aliya İzzetbegoviç soykırım için 'Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın; çünkü unutulan soykırım tekrarlanır' demişti. Merhum Aliya'nın da dikkat çektiği acı gerçeğe maalesef Gazze'de hep birlikte şahit oluyoruz. 7 Ekim'den bu yana tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de son asrın en hoyrat soykırımlarından biri işleniyor. 15 bini aşkın çocuk katledildi, 35 bin kişi şehit edildi, Gazze'nin neredeyse tamamı enkaza döndü. Abluka nedeniyle zaten açık hava hapishanesi olan Gazze'yi devasa bir çocuk mezarlığına döndürdüler.

"SANMAYIN Kİ, GAZZE'DE ÖLEN BİÇARELERİN AHI BUNLARI TUTMAYACAK"

Küvezdeki bebekleri öldürecek, hastaneleri, ibadethaneleri bombalayacak, yardım malzemesi götüren kamyonlara saldırılacak, masum sivillerin tepesine bomba yağdıracak kadar insanlıklarını kaybettiler. Tüm bunlara yıllardır bize insanlık dersi verenlerin koşulsuz desteğiyle yaptılar. Kimse bizim aklımızla alay etmesin, gözümüzün içine bakarak yalan söylemesin. Kimse bizim aklımızda alay etmeyin. Kimse bizim gözümüzün içine bakarak yalan söylemsin. Sanmayın ki, Gazze'de ölen biçarelerin ahı bunları tutmayacak! Sanmayın zalimlerin yaptıkları yanlarına kâr kalacak! Gazze'de oluk oluk akan kanda en az işgalciler kadar onlara askeri destek sağlayanların da vebali vardır. Gazzeli mazlumların kanı işgalcilerin ve hamilerinin alnına yapışmıştır. Hep birlikte gördük ve takip ettik. Hamas ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı. Ancak İsrail uzlaşmaz tavrını sürdürdü. İsrail Refah'a saldırarak gerçek niyetini ortaya koydu. Batılı güçler tüm şımarıklığına rağmen Netanyahu'nun arkasında durdukça Filistin'de katliamın önüne geçilemez.

Bu haberler de ilginizi çekebilir