• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Gazze’de yaşanan insanlık suçu Bingöl'de protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın açıklaması düzenleyen öğrenciler, Ümmetin izzetine ve Müslümanların namusuna dokunan eller olduğu gibi bu elleri kıran yiğitler ve Allah’a ahdinde duran mücahitlerin de olduğunu belirtti.

Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Basın açıklamasını, Erdemli Gençlik Kulübü Başkanı Muhammed Şimşek okudu .

Yaklaşık 8 aydır siyonist çetenin barbarlığını sürdürdüğüne dikkat çeken Şimşek, “Filistin’i işgal etmeye çalışan siyonist terör şebekesi, yaklaşık 8 aydır Gazze halkına zalimce saldırmaya devam ediyor. Hergün yüzlerce sivilin hunharca katledilmesi ile karşı karşıyayız. Han Yunus’ta, Askalan’ da, Refah’ ta, Batı Şeria ' da, Gazze'de ve şimdi de Cibaliye’de katliam ve soykırım devam ediyor. Şunu unutmamak gerekir, eğer dünya genelinde bu katliama tepki gösterme cesaretini gösteriliyorsa, bu, mücadele eden ve direnen bir avuç Müslümanın direnişi vesilesi iledir. Ümmetin izzetine ve Müslümanların namusuna dokunan eller olduğu gibi bu elleri kıran yiğitler ve Allah’a ahdinde duran mücahitler de vardır elbet.” ifadelerini kullandı.

“Orada insanlığın onuru çiğnenirken biz burada onurlu bir yaşamın planlarını yapamayız”

Batılı üniversitelerde yapılan protestoları desteklediklerini ve orda zulüm varken burada rahat yaşamına hiç bir şey olmamış gibi devam edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Şimşek, “Başta Amerika ve Avrupa olmak üzere dünyanın saygın üniversitelerinde başlatılan ve devam eden protestoları desteklediğimizi belirtiyor ve zulme kıyam nerede yapılıyorsa bunu desteklediğimizi belirtiyoruz. Rabbimizden niyazımız, bizleri seyirci kalan, ilgisiz ve dolaylı ve dolaysız yoldan bu zulmü destekleyenlerden eylememesidir. Sözde insan haklarının, uluslararası kurumların siyonist işgalci çete karşısında nasıl da ikiyüzlülüğü oynadığını hep beraber gördük. Orada soykırım yapılırken biz burada ilgisizliğimize bahane arayamayız. Orada insanlığın onuru çiğnenirken biz burada onurlu bir yaşamın planlarını yapamayız. Gazze'yi unutmama ve unutturmama adına elimizden ne geliyorsa yapacağız, insanlık ve Müslümanlığın bağrına hançer saplanmış iken buna lakayt ve ilgisiz kalmak elbette bizlerin ahlakı değildir. Zafer iman edenlerindir, Yaşasın Küresel intifada Yaşasın İnsanlık dayanışması, Yaşasın çocukların ölmediği, özgür dünya." şeklinde konuştu.

Program, yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir