• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Üniversite öğrencilerinden toplu taşıma sorununa tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MAÜ öğrenci topluluğu tarafından her geçen gün içinde çıkılmaz hale gelen toplu taşıma sorunu mağduriyet oluşturmaya devam ettiğini belirterek tepki gösterdiler.

Artuklu Üniversitesi öğrencileri İLKHA’ya konuşarak, özellikle kampüs hattında çalışan araçların yetersizliği öğrencilere zor anlar yaşattığını, dersleri biten öğrenciler evlerine gidebilmek için bazen saatlerce araç servis kuyruğunda beklemek zorunda kaldığını ve mevcut araçlarında alması gereken yolcu sayısından fazla yolcu alınca yol boyu yolcuların can güvenliği tehlikeli hale geldiklerini aktardılar.

Tepkilerini basın açıklaması aracılığıyla yetkililere çağrıda bulunarak, bir an önce tolu taşıma mağduriyetinin çözülmesi talebinde bulundular.

Öğrenci topluluğu adına basın açıklamasını Ömer Aslan okudu.

Aslan, "Bugün burada Mardin 11 nolu kooperatif bünyesinde faaliyet gösteren M 10 güzergâhlı şehir içi otobüs hattının yetersizlik ve aksaklıklarını dile getirmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başından itibaren ilettiğimiz taleplerimiz, maalesef kooperatif başkanı başta olmak üzere şoförler tarafından 'değerlendireceğiz' denilip geçiştirilmiş ve ciddiye alınmamıştır. Otobüs yetersizliğinden dolayı öğrencilerimiz mağdur olmakta ve ne kadar da erken durakta bulunsalar da şoförlerin saatinde güzergâhlarında olmaması bizleri belli başlı problemlerle karşı karşıya getirmekte.” dedi.

Mağduriyetin sona ermesi için çözüm önerisini sunan Aslan, “Bu problemin çözülmesi için çözüm önerisi olarak erkek yurdunun ve kampüs içerisinde bulunan kız yurduna ek bir hat seferi talep ediyoruz. Bu bağlamda ülkemizin diğer illerinde de olduğu gibi Mardin Artuklu Üniversitesi’nin kampüs içi ulaşımının ücretsiz olmasını talep ediyoruz.” ifadelerini aktardı.

“Şoförlerin tutumlarında daha güzel davranmalarını rica ediyoruz” 

Abdulkadir Deniz

Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisi Abdulkadir Deniz, toplu taşıma noktasında uzun zamandır çektikleri mağduriyetin bir an önce sona ermesini isteyerek, “Burada toplanmamızın amacı Mardin genelindeki toplu taşıma şoförlerinin bize karşı güzel olmayan tutumları, araçların tıka basa gelmesi, yurda saatinde dönemememiz, kampüste ücretsiz aracın olmaması ve derslere geç kaldığımızdan dolayı toplandık. Ders bitiminde yarım saat aracı beklediğimiz oluyor. Yurttan kampüse doğru yola çıktığımızda ders saatine göre kendimizi ayarlıyoruz ancak araçlar dolu olduğundan bazen bizi başka araca aktarma yapıyorlar. Birkaç araç değiştirmek zorunda bırakılıyoruz. Bu düzensizliğin sona ermesini istiyoruz. Şoförlerin tutumlarında daha güzel davranmalarını rica ediyoruz. Daha önce bazı şoförler bir arkadaşımı darp ettiklerine şahit oldum. Bu konuda yetkililerden ciddi bir çözüm bekliyoruz. Ben son sınıf öğrencisiyim, memlekete döneceğim ancak bu mağduriyetin devam etmemesi için arkadaşlarım için buradayım.” ifadelerini kaydetti.

“Derslere her gün geç geliyoruz”

Ömer Faruk Ekinci

Gelen otobüsler dolu geldiğinden yurttan 2 kilometre uzaklıktaki kampüse yürümek zorunda kalığını belirten Ömer Faruk Ekinci, “Toplanma nedenimiz toplu taşıma ile ilgi yaşadığımız sorunlardır. Ben kampüsün erkek yurdunda kalıyorum. Her gün otobüsün geç gelmesi, bazen dolu gelen otobüse binemememiz, şoförlerin dikkatsizliği bizleri çok mağdur etmektedir. Çözüm önerisi olarak yurt ve kampüs arası ek bir hat çıkarılmasıdır. Derslere her gün geç geliyoruz. Bazen otobüse binemediğimden yurttan 2 kilometre uzaklıktaki kampüse yürümek zorunda kalıyorum. Bu yönde ciddi çözümler bulunmalıdır.” dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir