• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Cezeri âlimlerinin torunları 6 ve 8 ayda hafız oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

130 hafız öğrenciye hizmet veren Hz. Hatice Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin başarısı dikkat çekiyor. 6 ve 8 ay gibi kısa sürede hafız çıkaran kursta öğrencilere hafızlık eğitiminin yanı sıra  sosyal aktivitelerle destekler veriliyor.

İlçe Müftülüğüne bağlı Hz. Hatice Yatılı Kız Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan ve aynı zamanda Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim gören öğrencilerden Şeyma Page 6 ayda hafız olurken arkadaşları Ecrin Adanır, Tuana Akşit, Meryem Bilik ve Eylem Dalga 8 ayda hafızlıklarını tamamladılar.

Hafızlık eğitimi alan öğrenciler, hafızlık eğitimin yanında okul derslerinden de geri kalmıyor. Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulunda haftanın belli günlerinde eğitim gören öğrenciler sosyal hayattan da kopmuyorlar. Kurs bünyesinde açılan kütüphanede dinlenen ve kitap okuyan hafızlar, boş vakitler de çeşitli etkinlikler yaparak hafızlık eğitimlerini alıyorlar.

6 ay gibi kısa zamanda hafız olan öğrencilerin hedefi hafız doktor ve hafız uzay mühendisi olmak.  

"Allah'ın (cc.) 99 isminden El-Hafız ismini taşıyorum"

Şeyma Page

6 ayda hafız olduğunu söyleyen Şeyma Page, "Hz. Hatice Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda öğrenciyim. 6 sınıf öğrencisiyim, burada hafızlık yapıyorum. 6 ayda hafız oldum. Hafızlık yaparken haftada bir gün örgün okula giderek matematik, fen bilgisi derslerini alıyoruz. Hocalarımız gece gündüz bizimle ilgileniyorlar, Allah onlardan razı olsun. Allah'ın (cc.) 99 isminden El-Hafız ismini taşıyorum. Hafız bir doktor olmak istiyorum. Hafızlık yaparken kitap okumayı da ihmal etmiyorum. Kitap okumayı çok seviyorum." diye belirtti.

"Haftada bir gün okula giderek diğer dersleri de görüyoruz" 

Tuana Akşit

Tuana Akşit, "8 ayda hafız oldum. 6 sınıf öğrencisiyim, haftada bir gün okula giderek diğer dersleri de görüyoruz. Hocalarımız bizimle ilgileniyorlar, bizlere destek oluyorlar. Peygamberimiz Hafız olduğu için ben de onun gibi hafız olmak istedim. " dedi.

"Hafızlık yaparken okulumu da ihmal etmiyorum"

Eylem Dalga

Hafız bir uzay mühendisi olmak istediğini söyleyen Eylem Dalga, "11 yaşındayım, Hz. Hatice Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda öğrenciyim. Burada 9 ayda hafız oldum. 6 sınıf öğrencisiyim, hafızlık yaparken okulumu da ihmal etmiyorum. Hocalarımıza ve anne babama çok teşekkür ediyorum, sürekli beni desteklediler. Peygamber efendimiz gibi hafız olmak istedim. Allah cc. 99 isminden El-Hafız ismini taşımak istediğim için hafız oldum. Okuluma devam ederek hafız bir uzay mühendisi olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

"Hafız bir doktor olmak istiyorum"

Ecrin Adanır

Eğlenerek hafızlık yaptıklarını belirten Ecrin Adanır, "6 sınıf öğrencisiyim, 8 ayda hafız oldum. Peygamber efendimiz gibi hafız oldum çok mutluyum. El-Hafız ismini taşıdığım için çok mutluyum. Hafızlık yaparken okula da gidiyorum. Hedefim doktor olmak, ben hafız bir doktor olmak istiyorum. Burada sadece hafızlık yapmıyoruz, başka aktivitelerimiz de var. Burada sosyal hayattan geri kalmadan hafızlık yapıyoruz. Eğlenerek derslerimizi görüyoruz, hafızlığımız güzel geçiyor." dedi.

"Çocuklarımız hafızlığa çok büyük bir sabırla başlıyorlar. Sabrın meyvesini çok güzel şekilde alıyorlar"

Ayşe Aydın

6 ay gibi kısa sürede hafız yetiştirdikleri için mutlu olduklarını söyleyen hafızlık hocası Ayşe Aydın, "6 yıldır Hz. Hatice Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık hocalığı yapıyorum. Tarihi sabredenler yazmıştır, burada hafızlarımızı en iyi anlatan sözlerden birisi de budur aslında. Hafızlık deyince aklımıza gelen ilk cümle sabır oluyor. Çocuklarımız hafızlığa çok büyük bir sabırla başlıyorlar. Sabrın meyvesini çok güzel şekilde alıyorlar elhamdülillah. Şu an 6 ve 8 ayda hafız olan öğrencilerimiz var.  Akademik yönde de kendilerini çok güzel şeklide geliştiriyorlar. Proje olarak hafızlık yapıp okulla beraber bu işi yürütüyorlar. Bu konuda velilerimiz de her zaman bizim arkamızda elhamdülillah. Öğrencilerimiz küçük yaşlarda hafızlığa başladığı için, veli desteği olmadan eksik kalabiliyoruz. Hafızlığı bitiren her erkek çocuğumuz imam, kız çocuğumuz Kur'an kursu hocası olacak diye bir kaide yok. Hafız bir doktor, hafız bir avukat olabilir. Bir avukatın hafız olduğunu düşünmek ne kadar güzel bir duygu olabilir." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimizin kısa zamanda hafız olmaları konusunda çalışıyoruz"

Hacer Çağır

Hafızlık öğrencilerinin eğitimden de geri kalmadığını aktaran kurs yöneticisi Hacer Çağır, "Hafızlık projesi kapsamında eğitim veriyoruz. Hedefimiz projeye uygun olarak istenilen zamanda çocuklarımızın bu eğitimi alıp okul hayatlarına devam etmelerini sağlamak. Yani 6. Sınıfta hafızlığını başlattığımız bir öğrenciyi 7. Sınıfa başladığı zaman buradan rahat bir şekilde hafız olarak okula gitmesini sağlamak. Hz. Hatice Yatılı Kız Hafızlık kursu olarak 130 öğrenciye hizmet veriyoruz. Öğrencilerimizin çoğu 6. Sınıf öğrencisi. Öğrencilerimizin kısa zamanda hafız olmaları konusunda çalışıyoruz. Uzun dönem hafızlık yapan öğrencilerde akademik anlamda gerileme oluyor. Hafızlık yapan öğrencilerimize haftada bir örgün eğitimden dersler de veriyoruz. Okula giderek bu derslerini alıyorlar.  Özel hocalarımızın desteği ile burada da eksik kalan derslerin eğitimini de veriyoruz." diye belirtti.

"Çocuklarımız çok zeki, hepsi buralı ve el Cezeri âlimlerinin çocukları ve torunlarıdırlar"

Öğrencileri doğru bir şekilde yönlendirmenin önemini de açıklayan kurs yöneticisi Çağır, "Çocuklarımızın işi çok zor, hafızlık yaparken beyin sınırlarını zorluyorlar. Çocuklarımız beyin sınırlarını zorlarken onlara destek olmamız ve hassas yaklaşmamız lazım. Onlarla çok güzel şekilde ilgilenmemiz, onları yüreklendirmemiz, ara ara sırtlarını sıvazlayıp bazen başlarını öperek cesaret vermemiz gerekiyor.  Böyle olduğunda onların içerisindeki cevher ortaya çıkacaktır. Çocuklarımız çok zeki, hepsi buralı ve el Cezeri âlimlerinin çocukları ve torunlarıdırlar. Bizler yeter ki doğru bir şekilde çocuklarımızı yönlendirmiş olalım. Duygusal ve sosyal alanda desteklenen ve bu ihtiyaçları giderilen çocuklar, eğitim hayatlarında da başarıları olacaktır. Bunlar ihmal edilirse zihinsel sağlıkları da tehlikeye girer. Bu yüzden bizler kurs olarak özellikle sosyal alanlar oluşturuyoruz. Çocuklarımıza kütüphane açtık, kitap okumalarını istedik. Hafız mutlaka kitap okumalı, bunun neticesini de hem çocuklarımızın hem de hocalarımızın gayretleri ile elhamdülillah görüyoruz. Kısa sürede eğitimlerini bitiren öğrencilerimiz var. 6 ay ve 8 ay gibi kısa sürede bitirdiler. Bu konu ile alakalı teknik bilgileri hocalarımız herkesle paylaşabilir. Hocalarımız, hem ailelere hem de öğrencilere teknik destek konusunda yardımcı olabilir. Destek almak isteyenleri kursumuza bekliyoruz." dedi.

Ayrıca hafız olan öğrencileri makamında kabul eden Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, öğrencilere kitaplar ve çeşitli hediyeler verip onları yetiştiren Kur’an kursu öğreticilerine ve ailelerine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir