Siyonist rejimden Filistin hükümetine yeni yaptırımlar
Norveç, İspanya ve İrlanda'nın Filistin Devletini tanımasını kabullenemeyen işgal rejimi, buna karşılık vergi gelirlerinin Filistin Yönetimine aktarmayı reddettiğini açıkladı.
Hilal Hikmet Yeşilbudak
Siyonist rejimin maliye bakanı Bezalel Smotrich yaptığı açıklamada, vergi gelirlerini Filistin Yönetimine aktarmayı reddettiklerini açıkladı ve yeni bir bir yaptırım paketinin kabul edilmesini talep etti.
Söz konusu yaptırımın Norveç, İspanya ve İrlanda'nın Filistin Devletini tanımasının hemen ardından gelmesi dikkat çekti.
Siyonist Smotrich yaptığı açıklamada, "Şu andan itibaren bir sonraki duyuruya kadar, Takas fonlarını (Merkezi Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan) Filistin Yönetimine aktarma niyetinde değilim." dedi.
Takas Fonu, işgal rejimi maliye bakanlığının, ithal Filistin malları üzerinden topladığı ve elektrik ve hastane borçları, para cezaları ve Filistin hükümeti tarafından mahkumlara ve serbest kalanlara ödenen tahsisatlar karşılığında bir kısmını kestikten sonra Ramallah'a aylık olarak aktardığı vergi ve gümrük parasıdır.
2021 yılı boyunca, siyonist rejim kesintilerinden sonra takas fonları ayda ortalama 700 milyon şekel (220,8 milyon dolar) oldu. Takas fonları, ciddi bir mali kriz yaşayan Filistin hükümetinin aylık gelirinin yaklaşık yüzde 63'ünü oluşturuyor.
Siyonist Smotrich ayrıca Netanyahu'dan, Filistin Devleti'nin bazı ülkeler tarafından tanınacak olması halinde Filistin Yönetimi'ne yönelik bir yaptırım paketini onaylamasını istediğini açıkladı.
İşgalci Smotrich, "Batı Şeria'daki planlama konseyinin, işgal altındaki Kudüs'ün doğusundaki en büyük yerleşim projesi olan E1 bölgesi de dahil olmak üzere 10 bin (yerleşim) konut birimini onaylamak üzere derhal toplanmasını" talep etti.
Smotrich, "Filistin Yönetimi üst düzey yetkililerinin tüm özel ziyaret izinlerinin kalıcı olarak iptal edilmesini ve Filistin Yönetimi üst düzey yetkilileri ile ailelerine ek mali yaptırımlar uygulanmasını" talep etti.
Bugün üç Avrupa ülkesinin Filistin Devleti'ni tanımasıyla birlikte BM Genel Kurulu'na üye 193 ülke arasında Filistin Devleti'ni tanıyan ülke sayısı 147'ye yükseldi.
Siyonist rejim ve hamisi ABD, Filistin Devleti'nin tek tek ülkeler tarafından tanınmasını eleştirmekte ve Filistin'in 2012'den bu yana sahip olduğu üye olmayan gözlemci devlet statüsü yerine Birleşmiş Milletler'de tam üyelik elde etme çabalarına karşı çıkıyorlar.
Nisan ayında ABD, Filistin'in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi'nde kabul edilmesini tavsiye eden bir karar tasarısını veto etti.