• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Silopi`de kız öğrenci yurdunu yakmak istediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Şırnak`ın Silopi ilçesinde dün gece polisle çatışan eylemciler daha sonra Yenişehir Mahallesindeki Lale Kız Yurdu`nu hedef aldı. Kızların içeride ders çalıştıkları sırada yaklaşık 10 kişilik bir grup tarafından yurda, taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırıda bulunuldu.
 
Saldırı esnasında atılan molotofkokteylerinin camdan içeriye girmemesi büyük bir faciayı önledi. Saldırı sırasında korkarak sığınacak yer arayan öğrenciler, yaklaşık 15 dakika boyunca zor anlar yaşadı.
 
Ders çalıştıkları sırada bir anda saldırıya uğradıklarını anlatan kız öğrenciler, daha önce de aynı şekilde saldırıya uğradıklarını ifade ettiler. Kız öğrenciler, "Derslerimize çalışamıyoruz. Sürekli ne olacağını korku ile bekliyoruz. Çok uzak yerlerden geldik. Hiçbirimizin ailesi burada değil. Bu birkaç defa yaşanılmış bir olaydır. Molofot attılar, taş attılar, havai fişek attılar. Burada psikolojimiz de bozuldu. Destek çıkan yok. Gerçekten üzülüyoruz."diyerek yetkililerden yardım istediler.
 
Öte yandan saldırı anına ait görüntüler basın mensupları ile paylaşıldı. 3 farklı kamera açısından elde edilen görüntülerde ellerinde sopa ve taş olan eylemciler, yurt binasına saldırıyor. Birinci kamerada kız yurdunun kapı camını kıran eylemciler içeriye girmeye çalışıyor. Bunda başarısız olan eylemciler bu kez yanlarında getirdikleri Molotof kokteylerini binaya atmaya başlıyor. Farklı bir kamera açısından çekilen görüntüde ise bir eylemcinin sırt çantası ile kız yurduna saldırdığı görülüyor. Saldırı yaklaşık 15 dakika sürüyor.
 
(İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir