• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Kırmızı bültenle aranan örgüt lideri İtalya'da yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, Interpol-Europol Daire Başkanlığınca Kırmızı Bültenle aranan, elebaşılığını Barış Boyun’un yaptığı organize suç örgütüne yönelik; İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano’da operasyon düzenlendi.

Operasyonda elebaşı Barış Boyun'un da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 1️7️’si Türk ve 2️'si İtalyan olmak üzere toplam 1️9️ şüpheli yakalandı.

Yerlikaya, "Ülkemiz adli makamlarınca suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürme dahil 23 ayrı suçtan aranan, toplam 56 ayrı suç kaydı bulunan ve 3’ü cinayet olmak üzere; kasten yaralama, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet, yağma vb. suçlarından kırmızı bülten ile aranan, elebaşılığını Barış Boyun’un yaptığı organize suç örgütüne yönelik;

İtalya Polisi ile KOM Başkanlığı, İnterpol Europol Daire Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Emniyet Müdürlüklerince ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında; İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano’da operasyon düzenlendi."

Firari Barış Boyun Organize Suç Örgütüne yönelik bu güne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya, ve Kütahya’ da gerçekleştirilen 2️6️ ayrı operasyonda 3️1️7️ şahıs yakalandı. Bunlardan; 1️7️5️’i tutuklandı ve 100'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir