• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Manisa'daUluslararası iklim değişikliği çalıştayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - "Uluslararası İklim Değişikliği Araştırmaları" başlıklı uluslararası eğitim çalıştayı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde 21-29 Ekim tarihleri arasında Manisa Öğretmenevi'ndeki açılışı, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin katılımıyla gerçekleştirildi.


Prof. Dr. Anke Jentsch tarafından proje hakkında bilgi verilmesinin ardından, Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli tarafından yabancı konuklara üniversiteyi ve Manisa'yı temsil eden armağanlar takdim edildi.


Özellikle de istilacı türlerin ve köklerinde azot tutan baklagillerin ekosistemdeki rolünün anlaşılması deneysel metotlarla ortaya konacağı Çalıştay Organizas-yonu, CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yasin Altan, Doç. Dr. Emin Uğurlu ve Arş. Gör. Behlül Güler tarafından yapılıyor.


Çalıştay; EU-BIODIVERSA projelerinden biri olan ve Celal Bayar Üniversitesi'nin de işbirliği yaptığı SIGNAL projesi eğitim çalıştayı, vejetasyon çalışmalarında kullanılan Avrupa Birliği üyelerinin standart kabul ettiği TURBOVEG programı eğitim çalıştayı, fitososyoloji meta analiz çalışmalarında popüler olarak kullanılan JUICE programı eğitim çalıştayı ile uluslararası dergilerde yayın yaparken dikkat edilecek hususları içeren R istatistik programı ve ülkemizin ilk ulusal vejetasyon veri tabanının oluşturulmasına hazırlık çalışmalarını kapsıyor. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir