• DOLAR 32.207
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.39
  • ...
Gençlere evlilik kredisi ödemesi ne zaman? Bakan Göktaş duyurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cafer Selçuk

Gençlere evlilik kredisini ödemeleri başladı. Uygulama ilk aşamada deprem bölgesinde pilot olarak hayata geçirildi. Son durumu kabine toplantısı sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş paylaştı.

Buna göre ilk ödeme aile ve gençlik fonu eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlere yapılıyor. O ödemeler başladı.

BUNDAN SONRA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na şimdiye kadar 9 bin 38 çiftin başvurduğunu kaydetti.

İlk etapta başvurusu onaylanan ve evlilik öncesi eğitim programına katılan 450 çifte toplam 67,5 milyon lira destek verileceğini belirtti.

GENÇLERE EVLİLİK KREDİSİ

Mahinur Özdemir Göktaş, “Projenin pilot uygulamasına Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’dan başladık. Proje kapsamında başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlıyoruz" dedi.

Fondan yararlanmak isteyenlerin bakanlığın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanması ve evlilik sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor.

Bakan Göktaş, başvuruları onaylanan 2 bin 283 çifte evlilik ve danışmanlık hizmeti vermeye başladıklarını da bildirdi. Hayata geçirilen bu projeyle birlikte aile kurumunun desteklenmesi, güçlendirilmesi ve gençlerin sosyal risklere karşı korunmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir