• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Iğdır'da okul kantinleri denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IĞDIR - Zabıta ekipleri tarafından 32 okul kantininde yapılan denetimlerde genel şartlara uyulmadığı için bazı kantinlere uymaları için süre verildi. Denetimlerde genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, çalışan personelin kıyafetleri, sağlık muayene kartları kontrol edildi.

Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk denetimler ile ilgili yaptığı açıklamada:" Öğrencilerin sağlığını korumak maksadıyla denetimlere devam edeceğiz, Merkezdeki İlk, Orta lise ve Yüksek okul olmak üzere 32 kantinde inceleme yapıldı. İşyeri temizliği başta olmak üzere kantinlerde özellikle satılmaması gereken gıda maddelerinin denetimi, çalışanların iş gömleği ve personel hijyeni, ürünlerin son kullanma tarihleri denetlendi. Ayrıca okul idarelerinin ve okul aile birliklerinin herhangi bir olumsuzlukta Belediye ve Tarım İl Müdürlüğü'ne bilgi vermelerini istiyoruz. Böylece okul idarelerinin de bilgisi ve desteğiyle kantin işletmecilerinin daha hassas ve titiz davranmaları hedeflenmektedir. Zabıta personeli okul kantinlerine yönelik denetimlerini rutin bir şekilde yapıyor. Satılan gıdaların son kullanma tarihleri ve gıdaların hijyenik ortamlarda hazırlanması konusunda yapılan denetimler aralıksız devam ediyor." dedi.

Denetimlerde öncelik yerinde üretilen gıda maddeleri olduğunu belirten Iğdır Belediye Başkanı Malk, "Tost, döner, sandviç gibi kantinlerde hazırlanan gıda maddeleri insan sağlığı açısından yüksek risk taşıyor. Bu ürünleri hazırlarken kullanılan malzemelerden tutun hazırlanış şekli, satışı ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen koşullarının sağlanması gerek. Öğrencilerimizin hijyen koşulları sağlanmış, gıda güvenliği açısından risk taşımayan ürünleri almaları çok önemli. Öğrencilerin eğitim ve öğretim sezonunda daha sağlıklı ortamlarda gıda tüketebilmeleri için denetimlerimiz Zabıta Müdürlüğü olarak devam edecektir. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda öğrenciler ve veliler Iğdır Belediyesi'nin 153 numaralı telefonuna şikâyetlerini iletebilirler." İfadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir