• DOLAR 32.202
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Japonya, Tayvan ile dostluk ilişkilerini geliştirmeyi hedefliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, düzenlediği basın toplantısında Japon hükümetinin, yeni göreve başlayan Tayvan lideri Lai'ye tebriklerini iletti.

Tayvan'ı "son derece önemli ortak ve önemli dost" olarak niteleyen Hayaşi, Ada'nın Japonya ile temel değerleri paylaştığını ve yakın ekonomik ilişkilere sahip olduğunu aktardı.

Lai yönetiminde Ada ile dostluk ilişkilerinin geliştirilmesini hedeflediklerini kaydeden Hayaşi, Tayvan ile işbirliğini "hükümet dışı temelde" genişletmek için çalışacaklarını söyledi.

Japonya'da iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) Tokyo-Taipei ilişkilerinden sorumlu temsilcisi Furuya Keiji de açıklamasında, Tayvan ile ilişkileri güçlendirme sözü verdi.

Furuya, Japonya-Tayvan ilişkilerinin "her zamankinden daha önemli" olduğunu belirterek, bölgede ABD dahil diğer ülkelerle güçlü işbirliği yapılması çağrısı yaptı.

- Çin'in Tokyo Büyükelçisi Wu'dan "yanlış sinyal" mesajı

Lai'nin hafta başındaki yemin törenine, 30'u aşkın Japon milletvekilinin yanı sıra eski kabine üyeleri ile resmi ve sivil düzeyde 200'e yakın kişi katıldığı aktarıldı.

Çin'in Tokyo Büyükelçisi Wu Jianghao, Japon heyetin ziyaretinin, "Tayvan bağımsızlık ayrılıkçılarını" açıkça destekleyerek "yanlış bir siyasi sinyal" gönderdiğini savundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir