• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Aile yapısını aşağılayan diziye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


ŞANLIURFA- Fox Tv'de yayınlanan "Karagül" dizisine tepki gösteren Medya Yazarlar Derneği Başkanı Abdulkadir İkbal, dizinin başta Halfetililer olmak üzere bölge halkının aşağılandığını belirtti.

Halfetili varlıklı ve saygın bir aileye mal edilen senaryoda birkaç örneği paylaşan İkbal, "Karısının kendisini aldatması sonucu doğan çocuğunu kız kardeşine verip büyütüyor. Liseli bir kız ailesinin haberi olmadan düşük yapıyor ve ailesine apandisit ameliyatı olduğunu söylüyor. Ağa tabir edilen ailenin reisi başka kadınlarla cinsi münasebet kuruyor ve gayrı meşru çocuktan bahsediliyor. Yine aynı ailenin kızı iki defa evden başkasıyla kaçıyor. Evin reisi olan ağa etrafa zulüm saçıyor. Öz kardeşini öldürüyor. Zina yapıyor. Bürokrasiyi avucuna alıyor. Birçok kirli işler çeviren senaryoların olduğu" şeklinde açıklamada bulundu.

"Bu dizide kültürel ve toplumsal dokumuza saldırı var"
Dizide toplumun kültürel ve toplumsal hayatına sadırı olduğunu belirten İkbal daha sonra, gayr-ı meşru ilişkilerin çoğaldığını, toplumlarda insani ve akraba ilişkilerinin zayıfladığını, sosyal dinamizm ve olumlu enerjiyi yok ettiğin ifade ederek, "Başta RTÜK olmak üzere yetkili kurumları Urfa'da çekilen dizileri takibe almasını istiyoruz. İnancımızla ve ahlakımızla, namus düşüncemizle, toplumsal örf ve adetlerimizle asla bağdaşmayan dizilere kapıları kapatmalıyız." şeklinde konuştu.

İkbal son olarak dizide son derece bozuk bir dilin kullanıldığına dikkat çekerek, "Urfa adı altında son derece bozuk bir lisanın kullanılmasını da edebiyatçılara havale diyorum" dedi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir