• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
DSÖ'den işgalcilere çağrı: Ablukayı kaldırın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ghebreyesus, DSÖ'nün haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Siyonist rejimin yoğun saldırıları altındaki Gazze'de felaket boyutunda olan durumun devam ettiğini kaydeden Ghebreyesus, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El-Avde Hastanesinin 19 Mayıs'tan bu yana kuşatma altında olduğunu belirtti.

Ghebreyesus, El-Avde Hastanesinin 7 Ekim 2023'ten bu yana ikinci kez kuşatıldığını hatırlatarak, siyonist rejim kuşatmasındaki hastanede 148 hastane çalışanı, 22 hasta ve refakatçilerinin bulunduğunu ifade etti.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentine yönelik saldırılarının sürdüğünü ve kayıpların arttığını belirten Ghebreyesus, "İnsanlara, saldırıya uğrayan bir yerde kalmak ya da güvenli olmayan başka bir yere taşınmak gibi imkansız bir seçenek sunuldu. Şu anda 800 binden fazla kişi Refah'tan ayrılmak zorunda kaldı ama yüz binlercesi orada kaldı. Refah'taki hastaneler dolup taştı ve En-Neccar Hastanesi de kapanmak zorunda kaldı." dedi.

Ghebreyesus, Mısır'dan Gazze'ye geçişlerin iki haftadır kapalı olduğunu ve Gazze'ye acil sağlık malzemeleri sağlayan ana hattın kesildiğine dikkati çekerek, "Saldırıların ve tahliye emirlerinin etkisi Gazze'nin her yerinde hissediliyor. 6 hastane ve 9 sağlık merkezi ve 70'ten fazla sığınma evi tıbbi noktalara erişimlerini kaybetti. Tıbbi bakım için başka bir yere tahliye edilecek olan yaklaşık 700 ciddi hasta hasta savaş bölgesinde mahsur kaldı. Gazze halkının açlıkla karşı karşıya olduğu bir dönemde, İsrail'i ablukayı kaldırmaya ve yardımın geçişine izin vermeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

DSÖ'nün bazı malzemeleri depolara ve hastanelere önceden stokladığını kaydeden Ghebreyesus, Gazze'ye daha fazla yardım girişi olmadan DSÖ'nün hastanelerdeki insanlara hayat kurtaran desteğini sürdüremeyeceğini vurguladı.

Ghebreyesus, "Şu anda ateşkes ve Gazze'ye yardım akışı sağlanmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir