• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Esnaftan duyarlı davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Televizyon ve radyolarda yapılan kan anonslarını işiten esnaf Şaban Düzgün, berber dükkânına gelen müşterilerinin kan gruplarını kayıt altında tuttuğunu belirterek kan ihtiyacı olan şahıslara ulaştırdığını söyledi.

Böyle bir uygulama yapmasının nedenini İlke Haber Ajansına açıklayan Şaban Düzgün, "Çevremdeki akrabalarım, esnaf arkadaşlarım, işyerime gelen müşterilerim ve hepsinin kan gruplarını, telefon numaralarını alıyorum. Daha sonra ise; ailem arkadaşlarım, çevredeki esnaf ve ihtiyacı olan herkese yardım etmeye çalışıyorum." dedi.

Kan ihtiyacı olanların kendisini aradığını belirten berber Şaban Düzgün, "Kana acil olan kişiler beni arıyor bende kan grubu sahiplerini arıyorum. Şöyle bir sıkıntı var, eğer müsaitseniz Allah rızası için yardımcı olalım diyorum onlarda geri çevirmiyorlar. Buradaki amaç Allah rızası için bazı insanların ihtiyacını giderebilmektir. Bunun içinde hiçbir menfaat yoktur" diyerek bu uygulamadaki asıl amacını ifade etti.

İster tanıdık olsun ister yabancı olsun gayelerinin Allah`ın rızası olduğunu dile getiren Düzgün, " Bugüne kadar kimi aramışsak Allah rızası için geliyorlar eğer müsait değillerse şu saatte gelebilirim diyorlar. Bizde kan sahiplerini arıyoruz eğer sıkıntı olmazsa size şu saatte kanı gönderebiliriz şahıs tamam derse telefon numarasını veriyorum görüşüyorlar o şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum." diye ifade etti.

Düzgün son olarak, uygulamaya destek veren esnaf ve müşterilerine teşekkür ederek yaptığı uygulamanın devam edeceğini sözlerine ekledi. (Yakup Moğulgani, Ömer Yasin Ergin - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir