• DOLAR 32.681
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2454.583
  • ...
PTT'den vatandaşlara sahte gönderi etiketi uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı faaliyetlerini sürdüren PTT A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin ismi ve güvenilirliği kullanılarak PTT Kargo gönderi etiketleri üzerinde değişiklikler yapıldığına dikkat çekildi.

Dijital olarak yapılan bu sahte düzenlemelerle vatandaşların yanıltıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Sahte gönderi etiketi düzenlenerek gerçekleştirilen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı vatandaşlar dikkatli olmalı." denildi.

Dolandırıcıların, alıcı ve gönderici bilgilerinde istedikleri gibi düzenleme yaptığı ve bu yöntemle sipariş veren kişiden ücret talep edildiği aktarılan açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

"Yeniden düzenlenmiş gönderi etiketleriyle gerçek olmayan alışveriş ürününün kargoya teslim edildiği izlenimi yaratılıyor. Müşterilerimiz gönderilerini PTT AŞ'ye ait 'https://gonderitakip.ptt.gov.tr' uzantılı resmi kurumsal internet adresi üzerinden veya PTT mobil uygulamasını akıllı cihazlar üzerinden ücretsiz indirerek uygulamadaki 'Kargo Takip' sekmesinden sorgulayabilir." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir