• DOLAR 32.638
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2445.712
  • ...
Gazze'deki El-Avde Hastanesi'nde durum endişe verici!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, X platformunda yaptığı açıklamada, siyonist rejimin saldırısına uğrayan El-Avde Hastanesinin 19 Mayıs'tan beri kuşatma altında olduğunu, kimsenin giriş ve çıkışına izin verilmediğini belirtti.

Ghebreyesus, "148 hastane personeli, 22 hasta ve refakatçileri halen içeride mahsur durumda" diyerek hastanedeki durumun ciddiyetine dikkat çekti. Ayrıca, sağlık personelinin, "20 Mayıs'ta keskin nişancıların binayı hedef aldığı ve hastanenin beşinci katına topçu roketinin isabet ettiği" bilgisini paylaştığını vurguladı.

Nisan ayında DSÖ ekibinin, hastaneye tıbbi malzeme ve yakıt sağlamak, kritik hastaları nakletmek ve sağlık çalışanlarına destek vermek amacıyla düzenli olarak ziyarette bulunduğunu hatırlatan Ghebreyesus, yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle acil sağlık ekibinin 13 Mayıs'ta başka bir yere taşındığını belirtti.

Kalan hastaların ve hastane personelinin güvenliği konusunda derin endişe duyduklarını ifade eden Ghebreyesus, onların korunması, insani yardıma erişim sağlanması ve acil ateşkes çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir