• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Batman`da Öğretmen ve öğrencilerin sağlığı tehdit altında`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, yetkililere uyarıda bulunarak okullara temizlik elemanı görevlendirilmediğinden dolayı okulların pislik yuvası haline geldiğini belirterek, bu yüzden öğretmen ve öğrencilerin sağlığının tehdit altında olduğu uyarısında bulundu. 

`Okullarda bir tane bile temizlik elemanı yok`
İŞKUR`un yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla okullara temizlik elemanı görevlendirmesi gerektiğini bildiren Özperk, "Bugüne kadar temizlikçi elemanı görevlendirmemesinden dolayı il merkezimizdeki okullar kir ve çöplük içinde kalmıştır. Bundan dolayı maalesef sayısı on binleri bulan öğrenci ve öğretmenimizin sağlığı tehdit altındadır. Çünkü okullarımızda temizlik yapacak bir tane eleman bulunmamakta ve maalesef elemanların alımı sürekli geciktirilmektedir. Okullarda temizlik yapılamıyor ve bundan dolayı okullarımız da sağlık açısından ciddi kaygılarımız var." dedi.

`Okul temizliğini öğrenci ve öğretmenler yapıyor`
Konuşmasında yetkililere çağrıda bulunan Özperk, "Valimizden, İŞKUR İl Müdürümüzden ve ildeki diğer yetkililerden talebimiz, bu görevlendirmenin bir an önce yapılmasıdır. Aksi takdirde ortaya çıkacak olumsuz tablolar büyük zarar verecektir. Şu anda pek çok okullumuzdaki temizlik işlerini maalesef okul yöneticileri yapmak durumundadır. Temizliği öğretmenler ve öğrenciler yapmak zorunda bırakılıyor. Bu sorunun giderilmesi temel talebimizdir." görüşlerine yer verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir