• DOLAR 34.239
  • EURO 37.68
  • ALTIN 2919.399
  • ...
Muş'ta çiftçiler bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


MUŞ - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), Malatya ve Elazığ' daki toplantılarının ardından, Muş' ta da bilgilendirmelerde bulundu. Toplantıda 7 yıllık süreç de elde edilen veriler ile kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında katılımcıları bilgilendirildi.

Muş Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak' ın yanı sıra, il-ilçe Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, sigorta şirketlerinin acenteleri, üretici ve çiftçiler, basın mensupları ve (TARSİM) Hayvan Hayat Sigortaları Müdürü Orhan Sarıtepe, Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, Bölge Müdür Yardımcısı Bünyemin Kadak katıldı.
Toplantıda açıklamalarda bulunan Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, dünyada uygulanan Tarım Sigortası programları, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sisteminin işleyişi ve sistem çerçevesinde 7 yıllık süreç de elde edilen veriler ile kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında katılımcıları bilgilendirildi.

Toplantıda hiçbir kar amacı olmayan Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi çerçevesinde, ülke genelinde sistemin başlangıcından, Eylül ayı sonuna kadar poliçe sayısının 3 milyon adedi geçtiği belirtildi. 450 bin adedin üzerindeki hasar dosyası için ise, 990 milyon TL civarında hasar ödemesi yapıldığı kaydedilen konuşmada, hasar tespiti yapılmış dosyalar için önümüzdeki günlerde 150 milyon TL' lik hasar ödemesi daha gerçekleştirileceği ve bu sayede üreticilerin mağduriyetlerinin giderileceği bildirildi.

Toplantı sonrasında katılımcıların soruları cevaplandırılırken TARSİM bilgilendirme broşürleri de katılımcılara dağıtıldı. (M. Şirin Çağlayan-ilkha)


Bu haberler de ilginizi çekebilir