• DOLAR 32.578
  • EURO 35.287
  • ALTIN 2469.331
  • ...
Siyonist rejim okulları ve barınma merkezlerini kasıtlı hedef alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, siyonist işgalcilerin, Cibaliye'deki sivil konutların bulunduğu bölgeyi geniş çaplı bir yıkıma maruz bıraktığı belirtilerek, "İşgal ordusu, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilerin bulunduğu okulları ve barınma merkezlerini maksatlı olarak hedef alıyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, sivil yerleşimlerin bazılarının içindeki insanların başlarına yıkıldığı ve geniş çaplı bir yıkım yapıldığı ifade edilerek, "İşgal ordusunun Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki okulları, vatandaşların bir arada olduğu yerler ve barınma merkezlerini kasıtlı olarak hedef alması sonucunda, çoğunluğu hala kaldırılamamış onlarca insanın şehit olmasına, yüzlerce vatandaşın da yaralanmasına yol açtı.

İşgalin durmaksızın sürdürdüğü suçlar, halkımızdan 45 binden fazla kişinin şehit olmasına ve yaklaşık 80 kişinin yaralanmasına mal olmuştur. Doğrudan hedef alınması sonucu çoğunluğu hizmet dışı kalan hastaneler başta olmak üzere evler, kamu binaları, hizmet altyapısı ve yaşam için gerekli olan tüm yapılar neredeyse tamamen yıkılmıştır." denildi.

Refah Sınır Kapısı'nı iki haftadır işgal edilerek kapalı tutulmasının, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yardım tırlarının ulaşmasına engel olunmasıyla Filistin halkına yönelik gıda güvenliği krizi felaketinin artacağı uyarısı yapıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir