• DOLAR 34.253
  • EURO 37.591
  • ALTIN 2913.731
  • ...
Halk mağdur belediye duyarsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis Saray Mahallesi sakinleri, yollarının olmadığını, sularının sürekli kesildiğini dile getirerek mağduriyetlerini defalarca Belediye Başkan`ına iletmelerine rağmen yetkililerin sorunlarına duyarsız kaldığını ileri sürdü.
 
Yüklerimizi katırların sırtında taşıyoruz
Sorunlarının bir türlü çözülmediğini belirten Mahalle sakinlerinden Nusret Güngördü, "Ben 80 yaşlarındayım, bu güne kadar halk bu kadar mağdur edilmedi. Bu kadar imkanların arttığı ve teknolojinin geliştiği bir çağda şehir merkezinin göbeğinde bir mahalle olmamıza rağmen odunlarımızı, kışlık zahirelerimizi ve tüm ev ihtiyaçlarımızı kendi sırtımızda ve hayvanların sırtında taşımak zorundayız." şeklinde konuştu.
 
"Yaklaşık 20 hane ve 150 kişiye yakın insan burada yaşıyor." diyen Güngördü, "Bizzat ben kendim defalarca Belediye Başkanı ile görüştüm. Bana, `Amca senin bu yaşında sağlıklı olmanın sebebi, evinize yayan gidip gelmendir. Biz masraf yaparak buraya yol getiremeyiz. Bu dönem söz vermem, gelecek dönem de belki aday olmam.` şeklinde cevap verdi.
 
Hamile kadın battaniyede taşınırken düşük yaptı
Bir hastamız olduğunda, bir cenazemiz olduğunda battaniyenin içinde taşımak zorunda kalıyoruz. Yol olmadığı için kardeşimin hamile olan eşini battaniyeyle taşırken iki defa bu yolun yarısında düşük yaptı." ifadelerini kullandı.
 
"Sularımız devamlı kesik, zaruri ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz"
Sularının ve yollarının olmadığından yakınan mahalle sakinlerinden Hikmet Ceyhan ise, "Sularlımız sabah kesiliyor, akşam saatlerine kadar gelmiyor. Bazen 2-3 gün devamlı olarak kesiliyor. Hal böyle olunca bulaşıklarımızı yıkayamıyoruz, abdest alamıyoruz ve zaruri ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Bunun yanında yollarımız yoktur. Evde eşim hasta diyalize bağlıdır. Eşimi battaniye içine koyarak hastaneye götürmek zorunda kalıyoruz." dedi.
 
Yangın olması halinde itfaiye müdahale edemez
Oluşacak bir yangında müdahale edilmesinin imkansız olduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden Barış Kınay, "Yaklaşık 250 metre yolumuz var, bu yoldan yaklaşık 20 hane faydalanmaktadır. Fakat bu 250 metrelik yolu ne hikmetse belediye yapmak istemiyor. Bu mahallede bir yangın olması halinde ne itfaiye ne de sivil savunma müdahale edemez." ifadelerine yer verdi.
 
Seçimlerde verilen vaatlerin hiçbiri yapılmıyor
Belediye başkanlarının sadece seçim zamanlarında kendilerinin hatırladığını ifade eden Kınay, "Seçimlerde geliyorlar, yapacağız diyerek not ediyorlar, seçimler bitiyor. Yapmadıkları bu hizmetleri de bir dahaki seçim için malzeme olarak kullanıyorlar. Bizler bu devlete vergi veren vatandaşlarız. Bizlere yol, su, elektrik ve benzeri hizmetleri sunmak devletin görevidir. Vatandaş olarak bu hizmetlerden faydalanmak istiyoruz. Bu mahallenin mağduriyetinin giderilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir