• DOLAR 34.268
  • EURO 37.657
  • ALTIN 2915.204
  • ...
"İlk istekleri ezan sesini duyacakları bir mescit oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - RİDA-DER kurban programında "Kurban Yetimlerle Güzel " sloganı ile Sudan, Somali, Kenya'da yaptığı yardım ve gerçekleştirdiği sünnetlerin ardından yurda döndü.

 

RİDA binasında yapılan basın açıklamasında kamplarda yaşayan Müslümanların durumunu ve yaptıkları yardımlar hakkında konuşan RİDA-DER Başkanı Mehmet Şahin, Sudan, Somali, Kenya ve Türkiye'de olmak üzere 4 ülkede 2 bin 236 kurban hissesi ile yetimleri sevindirdiklerini ifade etti.

 

Mehmet Şahin kampların durumları ve Dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

 

Dadaab Kampı
Somali'deki büyük kuraklık ve açlık neticesinde ölüm yolunu aşarak gelen Müslümanların oluşturduğu ve BM kayıtlarına göre dünyada yaşanması en zor olan 2 bölgeden biri olan ve yaklaşık 700 bin mültecinin yaşadığı Dadaab kampında yaklaşık 3 yıldır, 7 medresesi, bir aşevi, 4 mescidi ile çalışmalarını sürdüren RİDA, yaklaşık 2 bin 400 yetim çocuğumuza bu medreselerde eğitim vermekte ve karınlarını doyurmaktadır.

 

RİDA bu bölgede gerçekleştirdiği Kurban organizasyonunun yanında, 9 kişilik gönüllü doktorlarımızdan oluşan bir ekiple yaklaşık bin 500 yetim çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirmiştir. Sünnet olan çocuklara elbise, balon ve şeker gibi hediyeler verilmiştir. Ayrıca bayramın hemen öncesi Arefe gününde de 800 yetim çocuğumuza bayramlıklarını giydirerek ikinci bir bayram yaşamalarına sebep olunmuştur.

 

RİDA gerçekleştirmiş olduğu organizasyonlarla kurban bayramını şenlik havasında geçirmiş, gönüllüleri ve yetimleri ile birlikte gerçek bir bayram yaşatmaya çalışmıştır. Ayrıca 4 derslik, bir idari bina ve yemekhane ve yatakhanesinden oluşan büyük bir eğitim merkezinin de görüşmeleri yapılarak Rida olarak işletilmesinin temeli atılmıştır.

 

Kakuma Kampı
Kenya'nın Uganda sınırına yakın Turkana bölgesine BM tarafından 21 yıl önce kurulan ağırlığını Sudan ve Somalili Müslümanların oluşturduğu ayrıca 15 ayrı Müslüman ülkesinden mültecilerin yaşadığı Kakuma kampına ilk ve tek Müslüman yardım kuruluşu olarak giren RİDA, kampta yaşayan Müslümanlar tarafından "bir gün geleceğinizi biliyorduk" cümleleri ve gözyaşlarıyla karşılanmıştır. Yaklaşık 110 misyoner kuruluşun olduğu ve misyonerlerin kıskacında bir yaşam süren Müslümanların bizden ilk istekleri ezan sesini duyacakları bir mescit olmuştur…

 

Yerinde hizmet anlayışını Kakuma kampında da sürdüren RİDA bu medreselerde 500 Müslüman yetime ve Kuran kursu öğrencisine hizmet vermektedir. Temelini attığı 2 medrese ile yerel dinlere inanan Turkanalı 750 çocuğa eğitim vermeye başlayacaktır. Bu yıl kampta 4 ayrı bölgede kurban kesimi gerçekleştiren RİDA, ayrıca 450 yetim ve Kuran kursu öğrencisi ailesine de gıda paketi dağıtmıştır. Kampta yeni medrese, aşevi ve mescitler için de görüşmeler yapılmıştır. Bu medreseler sayesinde yeni Müslüman olan 39 öğrencimiz bulunmaktadır. Zor şartlar altında gidilen bu bölgede yapılan ve yapılacak hizmetlerle, yerel dinlere inanan Turkana halkının hidayetine vesile olacak çalışmalar yapılmaya başlamıştır." (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir