• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Reisi'nin kazada vefat ettiği helikopterle ilgili dikkat çeken ayrıntı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Reisi, dün İran-Azerbaycan sınırında baraj açılış törenine katıldı. Reisi, beraberinde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle dönüşte helikopter kazası geçirdi.

ABD YAPIMI HELİKOPTER ÇOK ESKİYDİ
Tespit edilen noktaya ulaşan İranlı ekipler, kazadan kurtulan olmadığını belirledi.

Reisi'nin ABD yapımı helikopteri kötü bir havada ormanlık bölgedeyken düştü.

Bell 212 model helikopterin oldukça eski bir helikopter olduğu ortaya çıktı.

El Cezire'de paylaşılan bilgilere göre İran'a yönelik yaptırımlar İran'ın parça veya yeni uçak almasını zorlaştırdı.

ESKİ DIŞİŞLERİ BAKANI DA ABD'Yİ SUÇLADI
 Eski İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiği helikopter kazasında "asli sorumlularından birinin" ülkenin sivil havacılık sektörünü etkileyen tek taraflı yaptırımlar uygulayan ABD olduğunu söyledi.

Zarif, devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, kazada hayatlarını kaybeden Reisi, Abdullahiyan ve diğer yetkililer için rahmet, ailelerine ve İran halkına başsağlığı diledi.

YAPTIRIMLAR HAVACILIK SEKTÖRÜNÜ ETKİLEDİ
Reisi ve Abdullahiyan'ın "samimiyetlerine" çok yakından tanık olduğunu dile getiren Zarif, "Bu samimiyetlerinin karşılığını şehadetle aldılar. Geçtiğimiz 45 yılda çeşitli dönemlerde zor durumlarla karşılaştık. Biz bunu aştık, Allah'ın izniyle bu durumu da atlatacağız." ifadelerini kullandı.

Zarif, ortaya çıkan durumun ABD'nin İran'a uyguladığı tek taraflı yaptırımların etkisinin büyük olduğunu savunarak,"Bu konu, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına rağmen sivil havacılık satışlarına ambargo koyan ABD'nin İran ulusuna karşı işlediği suçların kara listesine kaydedilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin İran'a yönelik tek taraflı yaptırımları sivil havacılık sektörünü de etkiliyor. Yaptırımlar nedeniyle Tahran'ın uçak ve uçak parçası ithalatı engelleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir