• DOLAR 34.255
  • EURO 37.706
  • ALTIN 2885.947
  • ...
Diyarbakır'da evde sağlık hizmeti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 



DİYARBAKIR- Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi(DEAH) halkın muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon gibi hizmetleri vatandaşların evinde ve aile ortamında sağlanması için kurulan 'Evde Sağlık Hizmetleri Birimi' gezici bir hastane gibi hizmetlerine devam ediyor.

3 doktor, 2 hemşire, 2 sağlık memuru , 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile 2 şoförün bulunduğu 10 kişilik bir ekibe sahip olan DEAH 'Evde Sağlık Hizmetleri Birimi' haftada 558 hastaya hizmet veriyor. Ayrıca birim tarafından bu güne kadar toplam 1050 hastaya' da evinde tedavi imkânı sunuldu.
Moral ve motivasyonun yüksek tutulması gereken ve parapleji, hemipleji, alzheimer, felç, kalça çıkığı, terminal dönem palyatif bakımı ve KOAH gibi hastalıkları nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan hastaları bayramda ziyaret ettiklerini belirten Sağlık Hizmetleri Birimi elemanları, hastaların kendilerini karşılarında görünce şaşırdıklarını ifade ettiler.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bayramda özellikle yaşlı ve hastaların ziyaret edilmesi gerektiğini belirterek, "Yatağa bağlı hastalar tedaviye ihtiyaç duyuyorlar. Evde bakım demek, tedavinin yanında, hastaya ve ailesine gerekli sosyal ve psikolojik desteği de sağlayabilmektir. Bu desteğin sağlanabilmesi için öncelikle hasta ve görevli ekip arasında kuvvetli bir iletişim gereklidir. Her zaman yatağa bağlı çevreyle ilişiği büyük ölçüde kesilmiş insanlar, bir sese bir nefese daha çok ihtiyaç duyarlar. İnce bir düşünce ile bayramda hastalarını ziyaret eden ekibin bu örnek davranışı takdire şayandır." görüşlerine yer verdi. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir