• DOLAR 32.671
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2444.767
  • ...
Adanalı Hacı adayları: "Hacca gitmeyi anlatmak tarifi zor bir duygu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2024 yılı hac kafilelerinin kutsal topraklara yolculukları devam ediyor.

Adana'dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adyları, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen törenle uğurlandı.

Hacca gitmek için yıllarca beklediklerini ifade eden hacı adayları, hacca gitmek duygusunun tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu, bu duyguyu ancak kutsal topraklara gitmek için yola çıkanların hissedebileceklerini söylediler.

Dualar eşliğinde Adana'dan yola çıkacak Hacı adayları, duygularını şu şekilde ifade ettiler:

"Orada Filistinli mazlumlara, yaşadıkları zulümlerden kurtulmaları için dua edeceğim"

Gülendam Turan

Gülendam Turan,"Çok mutluyum, çok huzurluyum. Çocuklardan ayrıldım, ağladılar. Ben umreye de gittim. O zaman daha değişikti. İlk defa hacca gidiyordum. O zaman daha çok duygulandım, ağladım tavaf yaparken. O kadar güzel bir duygu ki anlatamam bunu. Orada sanki herkes aynı duyguda gibi geliyor, hiç kimsenin kimseye bir kötülüğü yok, herkes birbirine yardımcı oluyor, çok güzel bir şey anlatamıyorum içimden gelenleri dökemiyorum. Gideceklere orada dua edeceğim. Siz isteyin, isterseniz Allah verir. Orada Filistinli mazlumlara, yaşadıkları zulümlerden kurtulmaları için dua edeceğim. Allah, Filistin halkına yardım etsin, israil'i bildiği gibi yapsın." ifadelerini kullandı.

"Çok güzel anlatılmaz ve tarifi imkânsız"

Zübeyde Kocabey

Zübeyde Kocabey, "Kutsal bir yolculuk. Rabbim herkese gidip gelmeyi nasip etsin inşallah. Burada kalanlar da Allah'a emanet olsun. Çok güzel anlatılmaz ve tarifi imkânsız. Yazılalı 11 yıl oldu. Annemle babama çıkmıştı,  babam rahatsızlığından dolayı gidemedi annemle ben gidiyorum inşallah." şeklinde konuştu.

"14 sene haccın çıkması için heyecanla bekledim"

Fatma ve Kenan Yıldırhan

Fatma Yıldırhan, "14 senedir haccın çıkması için heyecanla bekledim. Nasıl bir duygu olduğunu anlatmak mümkün değil. Gerçekten çok sevinçliyiz, mutluyuz, duyguluyuz. Rabbim bizim dualarımızı kabul etti, bizi kabul etti. İnşallah orada da yapacağımız duaları kabul eder. Rabbim ülkemiz, vatanımız için de hayırlı uğurlu kılsın. Rabbim bütün kötülüklerden uzak tutsun, iyilikler bizlere gelsin. Dünyamıza barış, saygı, sevgi, mutluluk, huzur versin ve savaşlardan uzak bir dünya nasip etsin. Hacca gitmek isteyenlerin hepsine Rabbim nasip eylesin. Orada dua edeceğiz. Rabbim onları da çağırsın. Bizler bekledik inşallah onlar da beklemeden giderler." diye belirtti.

Kenan Yıldırhan, "Oraları yaşamak lazım. Ben iki sefer hac, iki sefer de umre yaptım. Buradan konuşmakla anlatılmıyor. Oraya gidilsin, yaşansın, yaşandıktan sonra 'bir daha gidelim, bir daha gidelim' derler. Bunu yüzde yüz size söylüyorum. Peygamber efendimizin yanına gidiyorsunuz, orada huzur var huzur. Allah gitmeyenlere de nasip etsin." dedi.

"Heves eden herkes gitsin"

Salime Timur

Salime Timur, "16 senedir bekliyordum, Allah'ım bu seneye kısmet etti, çok şükür Rabbime. Sağlıklı, sıhhatli gelip gitmeyi nasip etsin. Evde torundan zor ayrıldık, torun bizi biraz çok üzdü. Neler hissettiğimi anlatamam, o kadar içimde heyecan var, gidip görünce ancak anlayabilirim şimdi anlatamam. O topraklara ayak basmak, oralara gidebilmek ne mutlu. İslam âleminde heves eden herkes gitsin, Rabbim Muhammed ümmetine nasip etsin" şeklinde konuştu.

"Çok güzel bir duygu, 14 yıl bekledim" 

Asiye Ekşi, "Çok güzel bir duygu, 14 yıl bekledim. İlk defa gidiyorum, çok sevinçliyim, çok mutluyum. Çok bekledik ama çok şükür kavuştuk. Oraya gittiğimde hiç durmak yok, Allah nasip etsin niyetim bu, elimden geleni yapmaya çalışacağım, Allah'ım kabul etsin. Rabbim Filistin halkını da savaştan kurtarsın tek dileğimiz bu." şeklinde duygularını dile getirdi.

"9 yıl bekledim"

Mahmut Kaya

Mahmut Kaya,"Bize böyle bir günü nasip ettiği için Allah'a çok şükür ediyoruz, Allah bütün Müslümanlara yardım etsin. Bütün Hacı adaylarımıza başarılar diliyorum. 9 yıl bekledim en son bu yıl çıktı bana, Allah'a çok şükürler olsun." dedi.

Hacca gidecek olan diğer hacı adayları da duygularını şu şekilde dile getirdiler:

Aysel Yücel,"Mutluyum Allah'ım herkese nasip etsin. Hayırla gidip, hayırla gelmeyi nasip etsin. Heyecandan duygularımı ifade edemiyorum. Rabbim gidemeyenlere de nasip etsin"

Hörü Büyükbozat, "Allah'ım herkese nasip etsin, şu an çok duyguluyuz, 13-14 yıl bekledik haccımız yeni çıktı. Bana çıktığını duyunca çok sevinçli ve mutlu oldum."

Mehmet Büyükbozat, "13-14 yıl oldu yazılalı. Eşim çok sağlıklıydı, hemşire emeklisi, ben de Çukurova Üniversitesi'nden emekliyim. Kısmet bugünmüş, çok mutluyum, çok gururluyum. Allah inşallah herkese nasip eder."

Fadime Ocak,"Çok mutluyum şu anda, umreye gittim, İnşallah nasip olursa Haccımı eda edeceğim. Allah'ım herkese kısmet etsin. 14 yıl bekledim bana çıktığını ilk duyduğumda, çok heyecanlandım, çok mutlu oldum."

Ayşe Çetin,"12 yıldır bekliyorum, tarif edilecek bir duygu değil. Allah'ım herkese nasip etsin, inşallah hayırlısıyla yapıp gelmek nasip olur. Normalde sevdiklerimizi çok özleriz ama en sevgiliye gittiğim için hiç öyle bir duygu yok, oranın özlemi var, şimdi unuttuk onları."

Fatma Kocabey, "Umreye gittim Allah herkese nasip etsin gitmeyenlere de göstersin parası olup da gitmeyenlerin aklı yok" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir