• DOLAR 32.634
  • EURO 35.065
  • ALTIN 2440.919
  • ...
Umut Kervanından kurban bağış çağrısı: Yıl boyunca evine kırmızı et girmeyen aileler var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, yaptığı açıklamada, 2024 yılı kurban çalışmalarına ilişkin bütün hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Hayırseverlerin kurban vekâletlerine talip olduklarını belirten Teymur, hijyenik ortamda kesiminden, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadar tüm süreçleriyle hayırseverlerin kurbanlıklarını dağıtmaya hazır olduklarını ifade etti.

Nurettin Teymur

"Muhtaç ve yetim ailelerimizi bu bayramda unutmayalım"

Kurban Bayramı'na çok az bir zamanın kaldığını anımsatan Teymur, "Umut Kervanı olarak bu yılki kurban çalışmalarımıza başladık. Kurban Allah'a yakınlaşmaktır. Muhtaç ve yetim ailelerimizi bu bayramda unutmayalım. Hayırseverler ile muhtaçlar arasında bizler köprü vazifesini görmekteyiz. Hijyenik ortamda kestiğimiz kurbanlarımızı paketleyip muhtaç ailelerimize dağıtıyoruz. Hayırseverlerimizin vermiş olduğu kurbanları inşallah hem yurt içi hem de yurt dışındaki muhtaçlara ulaştıracağız." dedi.

Hisse bedelleri

Kurban hisse bedelleri hakkında bilgi paylaşan Teymur, "Kurban hisse bedelimiz Afrika'da 3 bin 250 TL, Yemen'de 4 bin 500 TL, Asya'da 3 bin 750 TL, Afganistan'da 4 bin 500 TL, Türkiye'de 12 bin TL ve kanayan yaramız Gazze, Filistin'de de 26 bin TL'dir. Maalesef Gazze'de durumdan dolayı kurban bedelleri çok yüksek bir rakamda. Ne İslam coğrafyasındaki ne de ülkemizdeki mazlumları unutmayalım." diye konuştu.

"Kurbanlarınız muhtaçlara umut olsun"

Hayırseverlere çağrıda bulunan Teymur, "Kurbanlarınız muhtaçlara umut olsun. Derneğimize kayıtlı binlerce muhtaç aile var. Her sene binlerce aileye kurban eti dağıtmamıza rağmen yeterli olmuyor. Bizler hayırseverlerimizin kurbanlarına bu anlamda talibiz. Yıl boyunca evine kırmızı et girmeyen ailelerimiz var. Hayırseverlerimize çağrımızdır, Umut Kervanı aracılığıyla kurbanlarınız yetim ve muhtaçlara umut olsun diyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir