• DOLAR 32.941
  • EURO 35.411
  • ALTIN 2462.056
  • ...
HAMAS'tan Hamaney'e taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İran'ın kuzeybatısından kendilerini taşıyan helikopterin trajik bir kaza sonucu düşmesi sonucu Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Cuma İmamı'nın Tebriz'deki temsilcisi Seyyid Muhammed Ali El-Haşimi ve Doğu Azerbaycan Valisi Seyyid Malik Rahmeti'nin hayatını kaybetmesi dolayısıyla İslam Devrimi Lideri Sayın Seyyid Ali Hamaney'e, İran hükümetine ve kardeş İran halkına en derin taziye ve dayanışma dileklerimizi iletiyoruz." denildi.

Basın açıklamasında Hareket, kardeş İran halkının üzüntü ve acısını paylaştığını, İran'ın en iyi İranlı liderlerinden bazılarının hayatlarına mal olan bu acı ve trajik olayda İran İslam Cumhuriyeti ile tam bir dayanışma içerisinde olduğunu belirtti.

İran'ın Filistin davasını desteklemedeki onurlu tutumunu ve Filistin halkının siyonistlere karşı meşru mücadelesini desteklediğini belirten Hareket, söz konusu desteğin takdire şayan olduğunu, Gazze Şeridi'ndeki halka tüm alanlarda yorulmak bilmeden verilen dayanışma ve destek çabalarının önemli olduğunu vurguladı.

Hareket, İran İslam Cumhuriyeti'nin Allah'ın yardımıyla bu büyük kaybın yansımalarının üstesinden gelebileceğinden emin olduğunu, sevgili İran halkının bu ağır çileyle başa çıkabilecek kadim kurumlara sahip olduğunu ifade etti.

Açıklamanın sonunda Hareket, Cenab-ı Allah'tan vefat edenlere merhamet ve mağfiret etmesini, kardeş İran halkına, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına sabır vermesini diledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin içerisinde bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle dün Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide düşmüştü.

Helikopterde Cumhurbaşkanı Reisi'nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de bulunduğu toplam 9 kişi vefat etmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir