• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Almanya'da meydana gelen seller ölümlere yol açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'nın Fransa sınırındaki eyaletleri aşırı yağışların etkisi altında. Özellikle Saarland, Baden Württemberg ve Rhineland Pfalz bölgelerinde çok sayıda yerleşim yeri sel suları altında kaldı.

İlk can kaybı haberi Saarland'dan geldi. Saarbrücken Belediyesi, sel sularına kapılan 67 yaşındaki bir kadının kurtarma operasyonu sırasında aldığı yaralar nedeniyle hastanede vefat ettiğini bildirdi.

Evlerin zemin katlarını su bastı

Meteoroloji yetkilileri, ülkenin güneybatısında 24 saatten kısa bir sürede metrekare başına 100 kilogramdan fazla yağmur düştüğünü belirtti. Rheinland Pfalz eyaletinin Kirn kasabasında da pazar günü öğleden sonra etkili olan şiddetli yağış, sel ve toprak kaymalarına sebep oldu.

Polis sözcüsü, yağışların en fazla Sulzbach (Zulsbah) bölgesini etkilediğini belirtti. Kasabada birçok evin bodrum ve zemin katlarının su ve çamurla dolmasıyla ilgili raporlar aldıklarını aktardı. Yetkililer, toprak kayması nedeniyle 41 numaralı otobanın geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

Almanya Meteoroloji Servisi, Saarland ve Rheinland Pfalz eyaletleri için dördüncü seviye aşırı yağış uyarısı yaptı.

Başbakan sel felaketinin yaṣandığı bölgeye gitti

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, sel felaketinin yaşandığı bölgeye cumartesi günü ziyarette bulundu. Scholz, sel felaketinden etkilenen mağdurlara yardım sözü verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir